mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Za prva dela na južnem delu tretje razvojne osi sedem interesentov

Piše: M.K.

Čas objave:
27.09.2019 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: Ob sijajni zmagi odbojkarjev v polfinalu evropskega prvenstva je le malokdo lahko ostal miren in zbran. Med tistimi, ki so po tekmi s Poljsko delovali povsem umirjeno, pa je bil kapetan Slovenije Tine Urnaut. Zdaj so Slovenci vsaj ponovili uspeh iz leta 2015, ko so bili srebrni. Drugič bodo igrali v finalu, a Urnaut pravi, da je tekmi težko primerjati.

Na Ortopedski kliniki so v sodelovanju z drugimi kliničnimi oddelki in Onkološkim inštitutom izvedli prvo operacijo tumorja z odstranitvijo dveh celotnih ledvenih vretenc. Slovenski zdravniki so pri mlajšem moškem po hudih bolečinah v križu z magnetno resonanco diagnosticirali redki maligni tumor, ki se pojavlja pri približno enem od milijon ljudi. Gre za prvo tovrstno operacijo v Sloveniji, ki je trajala kar 14 ur.

KRKA DOMA: Na javno naročilo za gradnjo hitre ceste na južnem delu tretje razvojne osi od Novega mesta do priključka Osredek v vrednosti skoraj 95 milijonov evrov je Darsu prijavo za sodelovanje oddalo sedem gradbincev. Dars bo najprej ugotavljal njihovo sposobnost in nato ustrezne povabil k oddaji ponudb. Zainteresirani za dela so konzorcij novomeške družbe CGP in Kolektorja CPG, za prvi sklop je v njem tudi Kolektor Koling, turška družba Cengiz, konzorcij operaterja T-2, družbe Hering in Garnola, slovenska podružnica Strabaga in Strabag Zagreb, konzorcij italijanskega I.CO.P. in ljubljanskega CVP, konzorcij makedonskega Granita in sarajevskega Euro Asfalta ter konzorcij Pomgrada in Gorenjske gradbene družbe. Pri tem naročilu gre za začetek del v načrtovani prvi in drugi etapi nove cestne povezave, za katero Dars še čaka na izdajo gradbenega dovoljenja. Izbrani izvajalec bo moral zgraditi novo, 5,5 kilometra dolgo cesto od avtocestnega priključka Novo mesto vzhod do priključka Osredek, kjer je tovarna Revoz.

Priprave na novo sezono na smučišču Gače že potekajo. Na tem belokranjsko-dolenjskem smučišču bodo med novo zimsko sezono poleg vlečnic pognali še zadnjih več kot pet let mirujočo sedežnico. Direktor podjetja Gače Borut Koprivnik je povedal, da jo bodo sedežnico usposobili z denarno podporo, ki so jo dobili na razpisu za razvoj podeželja lokalne akcijske skupine Dolenjske in Bele krajine. Smučišče na Gačah je sicer zadnjo sezono kljub relativno zeleni zimi delovalo skupaj skoraj dva meseca in da so preteklo smučarsko sezono rešili na račun lani kupljenih 15 snežnih topov.

Občinski svet Občine Šentrupert je na sredini seji podprl županov predlog za prodajo Javnega podjetja Energetika Šentrupert, da bi tako občina pridobila nov vir denarnih sredstev za zagotavljanje osnovnih nalog. Župan Andrej Martin Kostelec ima pri tem v mislih predvsem poplačilo varščine podjetju Polfin. Občinski svet je pooblastil župana, naj izpelje postopke za prodajo podjetja. Cenitev je tako že naročena in bo odločala o izklicni ceni – občina bo podjetje prodajal po metodi javne dražbe ali javnega zbiranja ponudb, nikakor pa ne pod cenilno vrednostjo. 

Krka ob enih, 27.09.2019

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri