turban eva mendes Dobra karma

Znana lepotica bi bila v samostanu, če bi nune ...

Jelena Karleuša Svet24.si

FOTO: Karleuša je tokrat presegla samo sebe

JANSA FB obljuba migranti Reporter.si

Število nezakonitih prehodov meje tudi pod ...

bejrut Svet24.si

FOTO in VIDEO: Grozljivi prizori iz Bejruta: umrlo...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Občino Izola tresejo tudi nepremičninski posli

rtvs, radiotelevizija slovenija Odkrito.si

Počasen razpad RTV SLO

Tanja Žagar Njena.si

On je del življenja Tanje Žagar že 38 let

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Kako nad prostorsko stisko OŠ Otočec?

Piše: M.K.

Čas objave:
30.09.2019 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: Slovenski srebrni odbojkarji, aktualni evropski podprvaki, so v domovini. Na brniškem letališču jih je ponoči okrog poldruge ure zjutraj pričakalo okrog 150 navijačev, ki so nosilcem srebrnih odličij z letošnjega evropskega prvenstva stisnili roko, čestitali in prejeli tudi nekaj avtogramov. Danes ob 17. uri, pa bo Kongresni trg v Ljubljani gostil uradni sprejem za odbojkarje, pridružili pa sem ji bodo tudi junaka Vuelte kolesarja Primož Roglič in Tadej Pogačar ter kajakaša Eva Terčelj in Nejc Žnidarčič ter kanuist Luka Božič, dobitniki kolajn s svetovnega prvenstva v kajaku in kanuju v Španiji.

Ministrstvo za notranje zadeve namerava zaposliti predvidoma sto kandidatov za delovno mesto - nadzornik državne meje. Rok za prijavo na razpis se izteče danes. Pogodbe o zaposlitvi za določen čas šestmesečnega usposabljanja z izbranimi kandidati bodo sklenjene predvidoma januarja prihodnje leto.

KRKA DOMA: Za reševanje prostorske stiske na Osnovni šoli Otočec je predvidena izgradnja prizidka k obstoječi šoli. Prizidek bo reševal prostorsko stisko z izgradnjo šestih učilnic s spremljajočimi prostori za osnovno šolo ter izgradnjo treh oddelkov za potrebe vrtca. Ocenjena velikost prostorov je skupno 1300 kvadratnih metrov. Širitev telovadnice s tem projektom ni predvidena. Bo pa urejena okolica šole z novimi parkirišči ter dostopno cesto in igriščem za vrtec. Dva oddelka vrtca bosta nadomestila vrtec na Lešnici, en oddelek vrtca pa bo kot dodatna kapaciteta.

V Šentjerneju, kjer vsako drugo in četrto soboto v mesecu prirejajo enega največjih dolenjskih sejmov, želijo okrepiti njegov obisk in s tem ohraniti večstoletno krajevno sejmarsko tradicijo. Domača občina namerava zato skupaj z Ekološko družbo Šentjernej, ki sejem upravlja, omenjene sejemske površine urediti kot celoto. Občina pa načrtuje sprejem občinskega podrobnega prostorskega načrta za območje sejmišča z možnostjo gradnje centra za zaščito in reševanje. Šentjernejsko sejmišče naj bi med drugim dobilo novo sodobno večnamensko zgradbo in rekreacijski park s sprehajalno potjo ter otroškimi igrali.

Letos mineva 75 let od herojske zgodbe iz druge svetovne vojne, danes imenovane Vranov let v svobodo, ko so bili osvobojeni zavezniški vojni ujetniki. To je spomin na junaštvo slovenskih partizanov, partizanskih kurirjev in slovenskega, pretežno kmečkega prebivalstva, ki je ubežnikom za ceno svojih življenj in imetja nudilo hrano in zatočišče. Dogodek je edinstven v zgodovini druge svetovne vojne zaradi množice osvobojenih zaveznikov. Na spominski prireditvi na Otoku, ki je bila prejšnji konec tedna, je prisotne pozdravil metliški župan Darko Zevnik. Slavnostni govornik je bil predsednik Zveze združenj borcev za vrednote NOB Slovenije Marijan Križman. V kulturnem programu so med drugim nastopili ženski pevski zbor Društva upokojencev Metlika, Mladinski pevski zbor OŠ Podzemelj in recitatorka Vanja Bajuk. Več v oddaji "Krka ob enih."

Krka ob enih, 30.09.2019

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri