kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Novomeška Komunala odvaža nevarne odpadke

Piše: M.K.

Čas objave:
02.10.2019 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: Okrožno sodišče v Kranju bo te dni začelo stečaj družbe Adria Airways in s tem končalo 58-letno pot letalskega prevoznika. Fraport Slovenija, ki upravlja z brniškim letališčem, medtem išče rešitve za nastali položaj, reorganizirajo se cestni prevozniki, rast povpraševanja beležijo Slovenske železnice. Med dvema ukrepoma še vedno izbira tudi koalicija. 

V Evropskem parlamentu v Bruslju bodo drevi zaslišali slovenskega komisarskega kandidata Janeza Lenarčiča, ki mu je novoizvoljena predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen zaupala resor za krizno upravljanje. Poleg njega bodo evropski poslanci izprašali še kandidate Belgije, Malte, Francije in Portugalske.

KRKA DOMA: 
V tem tednu, vključno do petka Komunala Novo organizirano odvaža nevarne odpadke iz gospodinjstev. Direktor Komunale Novo mesto Gregor Klemenčič pravi, da jih v zadnjih 10 letih zberejo od 50 do 85 ton letno. Podrobnejši seznam lokacij zbiranja nevarnih odpadkov najdete tukaj.
V Javnem podjetju Komunala Brežice pa so prejšnji teden prejeli certifikat GEMA  za enakost med spoloma. Zavedajo se, da so zaposleni bistvo podjetja in da so prav oni tisti, katerim gredo vse zasluge za laskava priznanja, ki jih je podjetje pridobilo zadnjih nekaj let, med drugim je dobilo priznanje za Naj zaposlovalca leta in posebno priznanje za starejšim prijazno podjetje.

Medtem ko je zbiranje donacij za zdravljenje malega Krisa povezalo celo Slovenijo in seglo tudi izven naših meja, se je v Črnomlju zgodila nepričakovana kraja. Denar, ki so ga srčni ljudje z ljubeznijo zbrali na dobrodelnem koncertu, je namreč nekdo brezvestno izmaknil. Konec prejšnjega tedna je bil v Osnovni šoli Mirana Jarca v Črnomlju dobrodelni koncert ob zaključku projekta Veselo v šolo, na katerem so si odrasli in otroci prizadevali zbrati sredstva za pomoč malemu Krisu. A srečo in veselje ob izjemno uspešnem koncertu je kmalu posolilo spoznanje, da je zbrani denar izginil. Črnomaljski policisti so v nedeljo, 29. septembra prejeli prijavo, ki se nanaša na domnevno tatvino denarja in okoliščine še preverjajo. Več na spletni strani njena.svet24.si.

Slovenski kolesar Marko Kump je zmagovalec prve etape CRO Race, nove različice dirke po Hrvaški, ki se je po 200 kilometrih s sprintom končala v Lipiku. Član novomeške Adrie Mobil je tudi prvi vodilni na šestdnevni dirki. V prvi osmerici sta končala še dva Slovenca, na osmem mestu Rok Korošec in na desetem Matej Mohorič. Kump je slavil v tesnem sprintu, zmagovalca so razglasili po fotofinišu. Na koncu je bilo res tesno, ampak dovolj za mojo zmago," je dejal 31-letnik. Današnja etapa se končuje v Zadru, kjer je leta 2015 slavil prav Kump. Več v oddaji "Krka ob enih."

Krka ob enih, 02.10.2019

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri