Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - 90 let Prostovoljnega gasilskega društva Šmihel

Piše: M.K.

Čas objave:
21.10.2019 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI:  Na Ljubečni pri Celju sta danes malo pred 6. uro dva oborožena storilca na tamkajšnjem avtocestnem uvozu oropala vozilo za prevoz denarja. Po ropu sta se odpeljala po avtocesti v smeri Ljubljane, v ropu pa ni bil nihče poškodovan, so danes sporočili s Policijske uprave Celje. Na terenu je tako opaziti večje število policijskih vozil in kriminalistov.

Zamaskirana moška pa sta sinoči oropala bencinski servis v Šempetru v Savinjski dolini. Potem ko sta v temnejših oblačilih vstopila v prostore servisa, sta zagrozila zaposlenim in zahtevala denar. Ko sta dobila denar, sta pobegnila.

Prejšnji teden sta se na slovenskih cestah zgodili dve hudi prometni nesreči, v katerih so umrli trije udeleženci. Letos je na slovenskih cestah umrlo 79 ljudi, v enakem obdobju lani pa 78.

KRKA DOMA: V prostorih Osnovne šole Drska je bilo v soboto, 19. oktobra slovesno, saj so obeležili visok jubilej - 90. obletnico Prostovoljnega gasilskega društva Šmihel. Gasilske parade se je udeležilo 82 gasilcev in 10 praporjev. Poleg kulturnega programa, so imeli tudi slavnostni prevzem novih gasilskih vozil. V uporabo so prevzeli vozilo za prevoz moštva in vozilo za gozdne požare, ki je namenjeno težko dostopnim območjem.  Skupna vrednost obeh je več kot 95 tisoč evrov.  Več o prireditvi v video prispevku na spletni strani radiokrka.si.

Mestna občina Novo mesto je na nedavnem zaključnem dogodku tokratnega Evropskega tedna mobilnosti v Kopru prejela priznanje za promocijo trajnostne mobilnosti in sodelovanje pri letošnjem tednu mobilnosti, v katerega se je letos prvič vključilo kar 80 občin. Zmagovalki letošnjega tedna, ki je potekal na temo hoje kot trajnostnega načina mobilnosti, sta Mestna občina Maribor in Občina Kočevje. Posebna priznanja za aktivne občine pa so poleg Mestne občine Novo mesto, med drugim prejele še občine Krško, Brežice in Sevnica.  Lani pa se je Mestna občina Novo mesto prav tako kot letos uvrstila v finale in dobila priznanje za najbolj aktivno občino ter na tem področju postala prepoznana na državni ravni.

V naselju Brod v Podbočju, v Občini Krško, je nekdo danes zjutraj okoli 6.45 ure, z vnetljivo tekočino polil in zažgal lesen most čez reko Krko, ki je sicer zaprt za promet. Posredovali so gasilci, ki so pogasili ožji trak gorečega vozišča v dolžini okoli petdeset metrov, pa tudi goreče nosilne tramove. Ogenj so gasili gasilci iz prostovoljnih društev Krško, Podbočje in Malo Mraševo, ki so z mostu odstranili tudi del desk, da so lahko pogasili goreče nosilne tramove. O požaru so bile obveščene pristojne službe.

Več v oddaji "Krka ob enih"

Krka ob enih, 21.10.2019

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri