Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Več denarja bi morali nameniti za vzdrževanje cest

Piše: M.K.

Čas objave:
08.11.2019 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: Sindikat poštnih delavcev in vodstvo Pošte Slovenije kljub včerajšnjim celodnevnim pogajanjem še nista našla skupnega jezika glede zahtev zaposlenih, zato za zdaj vse kaže na to, da bodo v ponedeljek ti uresničili svojo grožnjo s stavko. Kot je po  pogajanjih povedal vodja sindikata Saša Gržinič, jih pred stavko lahko  reši le čudež. Pogajanja po njegovih besedah niso obrodila sadov, saj  obe strani vztrajata pri svojem, predvsem na področju morebitnega dviga plač.

Slovar Collins, ki ima sedež v škotskem Glasgowu, je za letošnjo besedo leta razglasil podnebni protest. Ob razmahu podnebnih protestov po vsem svetu so pojasnili, da se je uporaba te besede letos v primerjavi z minuli leti postoterila.

KRKA DOMA: Občinski svet Občine Šentrupert je na sredini redni seji med drugim ugotavljal, da bi moral za prihodnje leto v občinskem proračunu zagotoviti več denarja za redno vzdrževanje lokalnih cest in javnih poti. Občinski svet je precej časa namenil razpravi o letnem in zimskem vzdrževanju lokalnih cest in javnih poti v občini v letošnjem letu, za katerega je – tudi zaradi težke finančne situacije občine - v letošnjem proračunu namenjenih 172 tisoč evrov, kar je vsaj 50 tisoč evrov manj kot v povprečju preteklih let.  Potrdili so nove cene za oddelke dnevnega varstva v vzgojno-varstveni enoti Vrtec Čebelica ter sklenili, da bo občina še naprej sodelovala in finančno podpirala projekt Zdrave občine.

V Mladinskem centru Brežice so včeraj pripravili posvet z okroglo mizo o koristnosti mladinskega dela za mlade same in lokalno skupnost. S konferenco Mladost je norost, po občini skače, kjer je most želijo okrepiti podporne strukture za razvoj tovrstnega dela in mladinske politike v lokalnih skupnostih in predstaviti zgledne primere. Direktor Movita, nacionalne agencije evropskih programov Erasmus+, Mladi v akciji in Evropska solidarnostna enota, Uroš Skrinar je povedal, da Slovenija v omenjenih programih intenzivno sodeluje, veliko slovenskih organizacij pa prijavlja "izredno kakovostne projekte". Med zglednimi primeri je Skrinar predvsem za območje Posavja in Dolenjske navedel delo mladinskih centrov Brežice in Krško ter novomeškega Društva za razvoj prostovoljnega dela, saj vsi prispevajo k širšemu dobremu skupnosti.

Pri spomeniku na Lokvah pri Črnomlju, kjer je v tragični nesreči 7. novembra, leta 1944 umrl slovenski španski borec, partizanski general in narodni heroj Franc Rozman - Stane, so včeraj pripravili spominsko slovesnost ob 75-letnici njegove smrti. Umrl je zaradi hude rane, ki jo je dobil med preizkušanjem minometa oz. novega orožja. Slavnostni govornik je bil predsednik Zveze združenj borcev za vrednote NOB Slovenije Marijan Križman, ki je povzel njegov zanimiv življenjepis. 
Več o njegovem življenju in včerajšnji spominski slovesnosti, na kateri je bila tudi častna straža Slovenske vojske, pa na spletni strani radiokrka.si.

VREME ZA REGIJO

Dežurni prognostik z Agencije za okolje Andrej Velkavrh napoveduje, da so pred nami trije suhi dnevi. 

Več v oddaji "Krka ob enih"

Krka ob enih, 08.11.2019

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri