mir narava Svet24.si

Tedenski horoskop: V tišini lahko prisluhnete ...

Ijen Svet24.si

Turistka zgrmela 70 metrov v krater aktivnega ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Pol milijona evrov za prenovo občinskih cest

Piše: M.K.

Čas objave:
12.11.2019 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: Potem ko je Sindikat poštnih delavcev, eden od dveh reprezentativnih na Pošti Slovenije, po neuspešnih pogajanjih včeraj uresničil grožnjo s stavko, se bosta sindikalna stran in pogajalska skupina delodajalcev danes znova sestali na pogajanjih. Sindikat zahteva 10-odstotni dvig plač, kar bi po mnenju uprave pošti povzročilo v rdeče številke.

Ameriško zasebno vesoljsko podjetje SpaceX je včeraj v zemeljsko krožnico poslalo 60 mini satelitov naenkrat, kar je bila po maju letos druga taka izstrelitev. V zemeljski krožnici želi postaviti omrežje, ki bo skupaj štelo 42.000 mini satelitov za boljšo internetno povezavo po svetu.

Na današnji dan se je pred 121 leti v Novem mestu rodil legendarni slovenski telovadec Leon Štukelj. Slovenski olimpionik, ki je umrl nekaj dni pred svojim 101. rojstnim dnevom, je še danes edini slovenski športnik, ki je osvojil tri zlate olimpijske kolajne v individualnem športu.

KRKA DOMA: Semiška občina je letos namenu predala kar nekaj obnovljenih občinskih cest, za katere je zagotovila dobrih 500.000 evrov proračunskih sredstev. V Nestoplji vasi in Brezju pri Vinjem Vrhu pri Semiču v sklopu praznovanja občinskega praznika prejšnji teden uradno odprla nekaj manj kot poldrugi kilometer prenovljene občinske ceste. Za omenjeno naložbo je odštela nekaj manj kot 145.000 evrov. Po podatkih občine so z asfaltom preplastili skupaj 1640 metrov cestišča, širokega povprečno 3 metre, od Brezja pri Vinjem Vrhu do Nestoplje vasi. Asfaltirali bodo še približno 300 metrov makadamskih odsekov. 

Murkovo nagrado za življenjsko delo na področju etnološkega muzealstva, ki jo je včeraj v Mariboru podelilo Slovensko etnološko društvo (SED), je prejela etnologinja in arheologinja Ivica Križ. "Zdaj muzejska svetovalka Dolenjskega muzeja v Novem mestu tam že od leta 1980 vodi kustodiat za etnologijo, ki je danes po njeni zaslugi izvrsten in prepoznaven primer etnološkega muzealstva. Na tako visoko raven ga je pripeljala prav nagrajenka, ker je svoje etnološko delo zasnovala široko, s poudarkom na terenskem delu, raziskovanju in predstavljanju. Kot piše v obrazložitvi, se je ob tem ves čas zavedala pomena objav in s tem popularizacije etnološkega dela in dediščine." Vrh njenega strokovnega in terenskega dela je stalna etnološka razstava Dolenjska in njeni ljudje. 

Košarkarji Krke so v 6. krogu Lige ABA dosegli pomembno zmago. Mego Bemax so v domači dvorani premagali s 74:69. Novi trener Krke Vladimir Anzulović je povedal, da je bila, kot so pričakovali, to težka tekma. Uspeli so se pripraviti na moštvo, ki jim mogoče v tem trenutku celo najmanj ustreza, saj so zelo mladi in igrajo z res veliko energije. Zato je še toliko bolj vesel te zmage.  Krka ima v ABA ligi po tri zmage in poraze in je osma na lestvici. V prihodnjem krogu jo v ponedeljek, 18. 11., čaka tekma  s Cibono v Zagrebu. Že v sredo, 13. 11. pa bo odigrala tekmo v Šenčurju.

VREME ZA REGIJO 
Dežurna vremenoslovka z Agencije za okolje Katja Kozjek napoveduje, da bo na našem koncu vremensko mirna noč, se bodo pa jutri zjutraj padavine znova krepile. 

Več v oddaji "Krka ob enih"

Krka ob enih, 12.11.2019

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri