Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

mir narava Svet24.si

Tedenski horoskop: V tišini lahko prisluhnete ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Z vlakom hitreje do urbanih središč

Piše: M.K.

Čas objave:
13.11.2019 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: Pogajalski skupini Sindikata poštnih delavcev in vodstva Pošte Slovenije sta po več kot osem ur dolgih pogajanjih sinoči zbližali stališča in dosegli dogovor. Masa plač za delavce v poštnem prometu se bo povečala za 7,5 milijona evrov. Stavka je tako po dveh dneh preklicana, opravljanje storitev pa od danes spet poteka nemoteno.

Ponoči se bodo padavine okrepile; ob močnejših nalivih lahko hitro narastejo manjši hudourniški vodotoki, zlasti na območju Slovenske Istre, delu Primorske in v osrednji Sloveniji. Predvsem v jugozahodni Sloveniji bodo nastajali krajevni in dolgotrajni nalivi. Možna bodo razlivanja hudournikov, ponekod lahko manjše reke tudi poplavijo.

Visoko plimovanje Jadranskega morja je ponoči precej težav povzročilo na italijanski obali. Italijanski mediji poročajo o močnem dežju, neprestanih sunkih burje ter zalitih obalnih predelih mest. V Benetkah so izmerili rekordno raven visokih voda, dve osebi na enem od beneških otokov sta umrli. Zaradi arktičnega mraza, ki se je iz Sibirije razširil po večjem delu ZDA, vse do Mehiškega zaliva na jugu, pa je v prometnih nesrečah umrlo šest ljudi.

KRKA DOMA: Urbani forum v sodelovanju z Mestno občino Novo mesto, jutri ob 10. uri dopoldne, v Knjižnici Mirana Jarca Novo mesto organizirata Ministrstvo za okolje in prostor in Združenje mestnih občin Slovenije. Forum je posvečen zelo aktualni temi o pomembnosti razvoja celovitega potniškega prometa, ki dobro izkorišča možnosti železniškega prometa za naša mesta in kakovost življenja vseh. Pri tem je cilj skrajšati časovno razdaljo železniške povezave med Novim mestom in Ljubljano na eno uro, kot regionalna iniciativa nadaljevati prizadevanja za revitalizacijo železniške povezave v smeri Metlike, Karlovca in Zagreba ter glede na gostoto delovnih mest in prebivalstva tudi vzpostavitev proge na relaciji Novo mesto-Krško.

V Občini Mirna Peč, ki sodeluje pri kohezijskem medobčinskem projektu oskrbe Suhe krajine s pitno vodo, bodo v dveh tednih končali posodobitev in nadgradnjo tamkajšnjega vodovoda. Voda bo v predvidoma štirinajstih dneh po njem pritekla tudi v kraje, ki do zdaj niso imeli urejene zanesljive vodooskrbe, je napovedal mirnopeški župan Andrej Kastelic. Območji Gornjega Podboršta in Golobinjeka ter približno 80 tamkajšnjih občanov bodo po novih ceveh v štirinajstih dneh prvič dobili vodo, ostali občani pa jo bodo odslej dobivali po prenovljenem in posodobljenem vodovodnem sistemu.

Včeraj je minilo 121 let, odkar se je v Novem mestu rodil legendarni slovenski telovadec Leon Štukelj. Slovenski olimpionik, ki je umrl nekaj dni pred svojim 101. rojstnim dnem, je še danes edini slovenski športnik, ki je osvojil tri zlate olimpijske kolajne v individualnem športu. Pred zaprtjem razstave Leon 120 let, so v Dolenjskem muzeju pred dnevi pripravili predavanje soavtorja razstave in profesorja na Fakulteti za šport v Ljubljani dr. Ivana Čuka, z naslovom »Telovadno orodje nekdaj in danes - Telovadni eri gimnastičnih šampionov Leona Štuklja in Mira Cerarja«.  

VREME ZA REGIJO
Dežurni prognostik z Agencije za okolje Andrej Velkavrh napoveduje, da bo v teh dneh dežnik naš stalni spremljevalec.

Več v oddaji "Krka ob enih". 

Krka ob enih, 13.11.2019

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri