kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Sprejeli predloga novomeških proračunov

Piše: M.K.

Čas objave:
18.11.2019 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI:  Obilno deževje, ki bo danes ponehalo, je povzročilo kar nekaj težav v zahodni, severni in osrednji Sloveniji. Na republiškem centru za obveščanje so zabeležili 19 dogodkov, ko je meteorna voda zalila ulice, cestišča, stanovanjske in druge objekte. Nekaj težav je v železniškem prometu in oskrbi z elektriko. Na območju Sladkega Vrha je ponoči zaradi napake brez elektrike ostalo 645 odjemalcev. 

Zaradi obilnih snežnih padavin in dežja so razmere na jugu Avstrije še vedno zaostrene. Po več plazovih, ki so se sprožili v nedeljo, nevarnost ostaja velika, zaradi česar ostajajo zaprte številne šole. Reka Krka na Koroškem je dosegla najvišjo gladino v zadnjih 30 letih, tudi več jezer je prestopilo bregove. V zadnjih 24 urah so samo gasilci na Koroškem prejeli prek 500 prošenj za posredovanje. 

KRKA DOMA: Novomeški svetniki so na četrtkovi seji opravili drugo obravnavo in dokončno potrdili predloga proračunov Mestne občine Novo mesto za prihodnji leti, ki za naložbe predvidevata skoraj polovico, oz. približno 45 odstotkov proračunskega denarja. Občinski proračun predvideva nekaj manj kot 50,4 milijona evrov odhodka za prihodnje leto in za leto 2021 nekaj več kot 50,6 milijona evrov. Prihodki naj bi prihodnje leto dosegli 49,5 milijona evrov in 48 milijonov evrov leta 2021. Novomeški župan Gregor Macedoni je med prednostnimi nalogami prihodnjih dveh let navedel zagotovitev kohezijskega in državnega denarja zanje, naložbe v trajnostno mobilnost, prenovo urbanega prostora, projekte krajevnih skupnosti, sodelovanje z nevladnimi organizacijami, okrepitev kakovosti bivanja občanov, socialne programe in nadgradnjo storitev oz. projekta t. i. pametnega mesta. 

V Cankarjevem domu v Ljubljani,  so v petek podelili častni naziv gasilcu, ki so ga pod častnim pokroviteljstvom predsednika vlade RS Marjana Šarca izbrali bralci časopisa Novice Svet24. Mladi prostovoljni gasilec Primož Kastelic z Vrha pri Višnji Gori je lani še kot 18-letni najstnik rešil življenje takrat 67-letnemu dedku Marjanu Grosu, ki je med podiranjem smreke doživel zastoj srca. Slednji je preživel brez posledic, čeprav je bil 13 minut brez kisika. Primož je kot poklon ob tej priložnosti prejel slovesno gasilsko uniformo, njegovo gasilsko društvo pa nov agregat.  Zadnjo besedo pri podelitvi tega častnega naziva so imeli bralci časopisa Novice Svet24. Ti so v finalu izbirali med štirimi požrtvovalnimi gasilci: Juretom Kovačem iz PGD Nova Cerkev, Brankom Zupancem iz PGD Brežice, Primožem Kastelicem iz PGD Vrh pri Višnji Gori in Matejem Bončo iz PGD Črni Vrh nad Idrijo, ki so s požrtvovalnimi dejanji rešili življenja drugih.

V Podzemlju, se je v petek zvečer začel nov cikel večernih dogodkov z naslovom Bilo je ..., ki ga pripravljajo Toni Gašperič in Ljudska knjižnica Metlika. V petkovem večeru je pogovor potekal na temo otroštva nekoč; o rabutanju, vragolijah na paši, o nabiranju vsega, kar se je dalo prodati na odpadu, pa o sankanju po metliških cestah in ulicah in o drugem, kar so počeli v otroštvu. In kaj pripravljajo v prihodnje? Toni Gašperič je povedal, da so prihodnje teme tudi bile so sosedske zidanice in bil je mladinski klub Metlika, ki so ga imeli v gradu. Govorili bodo še o viniški republiki, o tabornikih in modelarjih.

Krka ob enih, 18.11.2019

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri