Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Dobrodelni koncert v Marofu

Piše: M.K.

Čas objave:
22.11.2019 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: Dodatek za delovno aktivnost, ki se izplačuje delovno aktivnim prejemnikom denarne socialne pomoči, ostaja. Po vetu državnega sveta danes v DZ namreč za njegovo ukinitev ni bilo zadostne večine.

DZ je uveljavil vladni predlog povprečnine za občine. Za prihodnje leto je vlada določila povprečnino v višini 589,11 evra na prebivalca, za leto 2021 pa 588,30 evra. 

DZ je tudi v drugo potrdil novelo zakona za uravnoteženje javnih financ, po kateri bo morala bruto urna postavka za študentsko delo znašati najmanj 5,4 evra. Novela določa, da začne nova najnižja bruto urna postavka za študentsko delo veljati s 1. januarjem prihodnje leto.

KRKA DOMA: Policijsko veteransko društvo »SEVER« Dolenjska in Bela krajina,ob praznovanju 30. obletnice akcije SEVER, 25. obletnice združenja SEVER in 20. obletnice PVD SEVER Dolenjska in Bela Krajina, v sodelovanju z Društvom za cerebralno paralizo Dolenjske in Bele Krajine »SONČEK«, prireja dobrodelni koncert, ki bo danes zvečer, v Športni dvorani Marof v Novem mestu. Slavnostni govornik na koncertu bo predsednik vlade Republike Slovenije Marjan Šarec, ki je prevzel tudi častno pokroviteljstvo koncerta.   Izkupiček koncerta bo namenjen društvu SONČEK, ki si prizadeva za nakup novega prilagojenega kombija.  Na dobrodelnem koncertu bodo nastopili: Orkester slovenske policije, glasbena skupina Pop Desing, pevke Tanja Žagar, Manca Špik, Nuša Derenda, Irena Yebuah Tiran, ter ansambli Mladi Dolenjci, Novi spomini in Mladi Belokranjci.

Zavod za gozdove Slovenije je včeraj podelil letošnja priznanja najbolj skrbnim lastnikom gozdov. "Aktivno delo z gozdom zvišuje njegovo kondicijo in pripravljenost na vse ujme, ki jih povzročajo klimatske spremembe," je povedal direktor Zavoda za gozdove Slovenije Damjan Oražem.  Priznanja so včeraj med drugim prejeli Aleš Prijatelj iz Kočevja, Metod Mežan iz Novega mesta in Franc Zakšek iz Brežic. Večina slovenskih gozdov je v zasebni lasti, vsak peti Slovenec je lastnik gozda, le 21 odstotkov gozdov je v lasti države, ter trije odstotki v lasti občin.

Letošnje martinovanje v Beli krajini so pripravili prejšnji konec tedna. Osrednji dogodek je bila podelitev diplom in plaket ter razglasitev kletarja leta. Šampiona ocenjevanja si je s tramincem – pozna trgatev (18,25 točke) prislužila družina Mavretič iz Drašičev. Šampiona belokranjca PTP (17,18 t.) je prejela klet Konda iz Sadinje vasi, šampiona metliške črnine PTP (17,20 t.) pa Dragutin Sajko iz Vavpče vasi. Kletar leta je postala družina Hoznar iz Ručetne vasi. Razglasili so tudi prvake 16 sort, za katere je prejelo medalje 13 vinarjev.  Predsednica komisije za rdeča vina Ivana Badovinac je povedala, da je treba, če so vina problematična, ukrepati takoj. Dodala je, da se bodo nekatera vina, ki so že zdaj dobra, lahko potem, ko bodo dozorela, razvila v odlična vina.

Krka ob enih, 22.11.2019

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri