mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - S posavskimi župani o migracijah

Piše: M.K.

Čas objave:
10.12.2019 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: Današnji mednarodni dan človekovih pravic, 10. december, bo na svetovni ravni potekal pod geslom Mladi za človekove pravice. Varuh človekovih pravic Peter Svetina opozarja, da takrat, ko govorimo o človekovih pravicah, govorimo o dostojanstvu. 

Začetek novega leta obeta skromnejše zaposlovanje slovenskih delodajalcev. Delež delodajalcev, ki napovedujejo rast zaposlovanja, je le še za sedem odstotnih točk večji od deleža delodajalcev, ki napovedujejo upad zaposlovanja. To je najšibkejša napoved v več kot treh letih.

Washington Post je po tožbi, ki je trajala tri leta, v ponedeljek objavil zaupne dokumente, ki dokazujejo, da so ameriški politični in vojaški voditelji od vlade Georga Busha mlajšega prek Baracka Obame do Donalda Trumpa zavajali javnosti glede poteka vojne in stabilizacije Afganistana. Washington Post dokumente objavlja v obliki člankov in ponuja spletno povezavo do vseh 2000 strani doslej neobjavljenih zapiskov intervjujev, ki jih je zbirala vladna agencija.

KRKA DOMA: Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar se je v Krškem včeraj udeležil seje sveta regije Posavje in se delovno srečal s tamkajšnjimi župani ter poslanci. Osrednja tema njihovih pogovorov so bile migracije. Govorili so tudi o odnosih z romsko skupnostjo, prometnem koridorju Krško-Celje ter varnosti na cestah.

Vladna služba za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, ki upravlja evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o podpori projektu širjenja in nadaljevanja urejanja poslovne cone Pri pildu na zahodnem obrobju Metlike. Evropski sklad za regionalni razvoj bo za 1,4 milijona evrov vredno naložbo prispeval 375.000 evrov.  Metličani želijo z omenjeno naložbo komunalno opremiti in operativno usposobiti 1,86 hektara osrednjega dela poslovne cone Pri Pildu, od tega bo dober hektar uporabnih površin namenjen gospodarstvu. Naložba bo obsegala gradnjo skupaj 360 metrov ceste in parkirišča za tovornjake, gradnjo hodnika za pešce, cestne razsvetljave, dobrih 350 metrov kanalizacije ter skoraj 200 metrov vodovoda. 

Družba Yaskawa Europe Robotics, ki je v Kočevju aprila odprla tovarno industrijskih robotov in evropski center za razvoj robotike, je s kočevsko občino včeraj podpisala pogodbo za nakup zemljišča za širjenje svoje dejavnosti. Mesečno zdaj izdelajo 125 robotov vseh vrst, spomladi pa naj bi se njihovo število dvignilo na 250. V tovarni imajo že približno 70 zaposlenih, do februarja prihodnje leto načrtujejo še 15 do 20 zaposlitev. Delovati je začel tudi Yaskawin razvojni oddelek, ki ima za zdaj tri zaposlene. 

VREME ZA REGIJO
Dežurni prognostik z Agencije za okolje Brane Gregorčič napoveduje, da se v tem tednu obeta sneg.

Več v oddaji "Krka ob enih"

Krka ob enih, 10.12.2019

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri