900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Na Mirni bodo gradili nov vrtec

Piše: M.K.

Čas objave:
19.12.2019 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: Zaposlenim na Pošti bodo izplačali po 400 evrov božičnice. Nadzorniki Pošte Slovenije so se tako odločili, potem ko je Sindikat delavcev prometa in zvez Slovenije konec novembra, v nasprotnem primeru zagrozil z novo stavko.

Starši slepih otrok bodo lahko po zakonu o izplačilu neizplačanega dodatka za nego otroka, ki je začel veljati danes, uveljavili neizplačane dodatke od leta 2003 dalje. Rešuje tudi problematiko dodatkov za nego otrok z zmerno, težjo ali težko motnjo v duševnem razvoju, ki so po polnoletnosti nadaljevali izobraževanje v posebnem programu.

KRKA DOMA:  Odlok o proračunu Občine Mirna za leto 2020 je mirnski občinski svet sprejel 22. januarja letos, v torek pa je potrdil prvi rebalans. Proračun za leto 2020 tako predvideva 3,75 milijona evrov prihodkov in 4,28 milijona evrov odhodkov, pri čemer je občinski svet soglašal z zadolževanjem v višini 550 tisoč evrov za investicije, predvidene v proračunu. Osrednja sprememba glede na sprejeti proračun je zagotavljanje sredstev za nakup zemljišča z nepremičnino za ureditev novega vrtca v višini 549 tisoč evrov. Občinski svet je določil tudi nove cene programov v vrtcu Deteljica – pri tem je upošteval izračun, ki pomeni višje dodatne stroške za občino, a manjše povišanje cene za starše. V prvem starostnem obdobju je nova cena 512,96 evrov na mesec za otroka (0,32-odstotno povišanje), v drugem pa 397,34 evra mesečno na otroka (3,66-odstotno povišanje).

Vsako leto se v prazničnem decembru, strokovne delavke vrtca Krkine lučke v Straži, potrudijo in organizirajo prireditev za otroke, starše in ostale obiskovalce. V preteklih dveh letih so pripravile bazar. Z zbranimi sredstvi so kupili plezalo, veliko instrumentov,  peskovnik, igrače za zunanjo uporabo, kuhinjski kotiček in didaktični material.  Letos pa je njihova glavna prednostna naloga glasba, zato so pripravile gledališko – glasbeno predstavo: Miška želi prijatelja.  Predstavo so iznajdljive strokovne delavke vrtca odigrale kar trikrat. Če ste jo zamudili pa si jo lahko ogledate v video posnetku tukaj

Košarkarski klub Žoltasti Troti v Športnem centru Livada,v Novem mestu v soboto, 21. decembra 2019, pripravlja že 8. vseslovenski Dan dobrodelnega košarkanja (DDK). Namen dogodka je s košarko omogočiti boljši jutri ljudem v stiski. Sodelujoče ekipe lahko sestavljajo največ štirje košarkarji ali košarkarice. Prijavnina znaša 10€ na igralca in bo v celoti namenjena za letošnji dobrodelni cilj. Košarkarsko druženje se bo zaključilo z ogledom tekme 2. SKL med Troti in Hrastnikom, ki bo ob 18.uri v Športnem centru Livada. To bo tudi jubilejna 100. tekma članskega moštva KK Troti v okviru ligaških tekmovanj v organizaciji Košarkarske zveze Slovenije. 

VREME ZA REGIJO
Dežurni prognostik z Agencije za okolje Andrej Velkavrh napoveduje, da bo jutri na vzhodu občasno delno jasno.

Več v oddaji "Krka ob enih"

Krka ob enih, 19.12.2019

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri