kamera Svet24.si

Žena zasačila profesorja v objemu študentke

tutan lenard Svet24.si

FOTO: To je najbrž edini slovenski par, ki živi ...

BITENC Necenzurirano

Bešič Loredan in Bitenc skupaj proti Breclju

zvezdan martic2 Reporter.si

Bo to novi predsednik uprave RTV Slovenija?

žan vipotnik maribor mm Ekipa24.si

Maribor je našel naslednika Žana Vipotnika? ...

Kraljica pin-upov iz 50 Odkrito.si

Srhljiva zgodba kraljice pin-upa

roglic Ekipa24.si

Zanimivo razkritje! Zdaj je jasno, kaj je Roglič ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Policisti zasegli več kot 3600 prepovedanih pirotehničnih izdelkov

Piše: M.K.

Čas objave:
20.12.2019 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: DZ je včeraj s 44 glasovi za in 43 proti imenoval Angeliko Mlinar za novo ministrico brez resorja, pristojno za razvoj, strateške projekte in kohezijo. Za so glasovali poslanci koalicije z izjemo enega poslanca DeSUS, podprla sta jo tudi poslanca narodnosti, v SDS, Levici, NSi in dva poslanca SNS pa so glasovali proti.

Vratar Atletico Madrida in slovenske nogometne reprezentance Jan Oblak, je na lestvici stoterice najboljših nogometašev na svetu po izboru britanskega Guardiana za sezono 2019 osvojil 24. mesto. V izboru sodeluje 239 glasovalcev iz 63 držav, med njimi so legendarni nogometaši

KRKA DOMA: Policisti so v zadnjih dneh na območju novomeške policijske uprave zasegli več kot 3600 prepovedanih pirotehničnih izdelkov in ukrepali zoper več kršiteljev. Napovedujejo, da bodo tudi v prihodnje nadaljevali poostreno preverjanje in zoper kršitelje dosledno ukrepali. 
Za prodajo, posedovanje ali uporabo prepovedane pirotehnike je zagrožena denarna kazen od 400 do 1200 evrov.

Stranka Za zdravo družbo je sporočila, da so strokovne službe Državnega zbora potrdile formalno ustreznost njihovega predloga glede Zakona o nalezljivih boleznih, ki bi ukinil obvezno cepljenje, oziroma uzakonil svobodno odločanje o cepljenju otrok. Da bo parlament njihov predlog obravnaval, je potrebna široka podpora, saj je treba zbrati najmanj 5.000 overjenih podpisov na upravnih enotah, njenih krajevnih uradih ali z elektronskim certifikatom. Zbiranje podpisov, tudi na novomeški in ostalih upravnih enotah našega območja, se je začelo v tem tednu in traja do 13. februarja prihodnje leto. 

Že tradicionalno se ob koncu vsakega leta, letos že šestindvajsetič zapored, ob zaključku akcije Ljudje odprtih rok zahvalijo ljudem, ki so v ožji ali širši družbi pustili neizbrisno sled s svojim humanitarnim delom in skrbjo za okolje in naravo. Vse letošnje predloge so predstavili v novembrski prilogi revije Naša žena/Ženska. Na zaključni prireditvi v Narodni galeriji, v sredo, so vsem letos izbranim ljudem odprtih rok podelili zahvalne listine, prvim štirim pa še srebrne priponke ptice v letu. Člani posebne komisije so glasovali in izbrali, da so darovalci leta 2019 Šolski center Novo mesto – Srednja gradbena, lesarska in vzgojiteljska šola. Izjemna osebnost leta pa je Jože Okoren iz Trebnjega.

Več v oddaji "Krka ob enih"

Krka ob enih, 20.12.2019

Informativna oddaja Radia Krka, ob 13. uri