srce Svet24.si

Tedenski horoskop: nastopil je pravi čas, da vsak...

prometna nesreča, litija Svet24.si

FOTO: Pri Litiji močan veter priklopnik prevrnil ...

drugi-tir, stanko-polanič, tine-vadnal, jurij-krč, janez-škrabec Necenzurirano

Nasledniki Ivana Zidarja tečejo nov krog #kolumna

Robert Golob Reporter.si

Če po krivem Golobu kdo podtika balkanske posle, ...

skoki Ekipa24.si

Bravo, mladeniči!!! Slovenski skakalci odlični ...

Nekateri poznavalci se bojijo, da je vse skupaj bila le farsa in da Meghan vodijo politični apetiti Odkrito.si

Uničila kraljevo družino in zapustila Harryja?

maze shiffrin pm Ekipa24.si

Še vedno mislim, da si ti ena ... Shiffrinova o ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Kaj je bil vzrok detonacije v naselju Vrh pri Boštanju?

Piše: M.K.

Čas objave:
09.01.2020 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI:  Na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje so letos zabeležili tri primere ošpic pri odraslih osebah. Vsi so predvidoma povezani z izbruhom v kranjski regiji, ki se je začel v novembru lani.

V Avstraliji, ki je še naprej v primežu uničujočih požarov, danes zaradi vročinskega vala pričakujejo novo poslabšanje razmer. Tamkajšnje oblasti opozarjajo, da so nekatera območja "šele na začetku" uničujoče krize ter prebivalce na ogroženih območjih pozivajo k evakuaciji.

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca bo danes odigrala polfinalno tekmo na olimpijskem kvalifikacijskem turnirju v Berlinu. Njen tekmec bo Francija, tekma se bo začela ob 17. uri. V drugem polfinalu bosta zvečer igrali Bolgarija in Nemčija.

KRKA DOMA: V ponedeljek so policisti izven naselja Vrh pri Boštanju, med vinogradi našli mesto, kjer je v soboto zvečer, okoli pol enajste ure, prišlo do detonacije neznane eksplozivne naprave oziroma eksploziva. Udarni val eksplozije je poleg škode v vinogradu poškodoval tudi bližnji vikend (poškodbe vrat in razbito steklo okna). V torek dopoldne so kriminalisti, policisti, vodnik službenega psa s psom za odkrivanje eksplozivov in specialisti bombni tehniki opravili hišne preiskave pri 35-letnemu osumljencu, ki so ga prijeli v ponedeljek pozno popoldne in ga pridržali. Po prvih ugotovitvah kaže, da je 35-letnik tako močno detonacijo povzročil z večjo količino kalcijevega karbida. Kazensko ga bodo ovadili zaradi povzročitve splošne nevarnosti, za kar je predvidena kazen zapora do 5 let.

Letos je začela delovati skupna občinska uprava, ki pod imenom 5G povezuje občine Grosuplje, Ivančna Gorica, Škofljica, Ig in Dobrepolje. S tem bodo občine dosegle maksimalno sofinanciranje iz državnega proračuna, kar pomeni 55 odstotkov sredstev za plače in druge izdatke ter prispevke delodajalca zaposlenim v skupni občinski upravi. Sodelovanje pri nekaterih nalogah je bilo med občinami že doslej, a v manjšem obsegu. Občine Škofljica, Ig in Grosuplje so na primer imele skupni medobčinski inšpektorat in redarstvo.

Sinoči, nekaj pred 20. uro, je voznik osebnega avta novomeške policiste obvestil, da je v Češči vasi trčil v pešca, ki naj bi takoj po nesreči sedel v osebni
avto in se odpeljal s kraja nesreče. Policisti so 36-letnega kršitelja izsledili.  Zbrali so obvestila in ugotovili, da je nesrečo povzročil 36-letni pešec, ki je nenadoma prečkal vozišče izven prehoda za pešce in z osebnim avtom zapustil kraj nesreče. 36-letni moški, ki se je v nesreči lažje poškodoval, je bil pod vplivom alkohola.
Policisti bodo o kršitvah pešca z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče in mu izdali plačilni nalog.


VREME ZA REGIJO
Vremenska napoved Agencije za okolje: Jutri bo več jasnine. Zapihal bo jugozahodnik. Jutranje temperature bodo od -5 do 2, najvišje dnevne od 4 do 10 °C. V soboto bo precej jasno, zjutraj in dopoldne bo po kotlinah megleno. Tudi v nedeljo se bo nadaljevalo suho vreme. 

Več v oddaji "Krka ob enih"

Krka ob enih, 09.01.2020

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri