Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Usodno streljanje v Grosupljem

Piše: M.K.

Čas objave:
21.01.2020 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI:  V industrijski coni v Grosupljem, so zjutraj okoli 8.30 ure odjeknili streli. 27-letnica se je pred 44-letnikom zatekla v eno od podjetij, tam pa jo je ustrelil. Ženska,ki je bila noseča, je na kraju kljub zdravniški pomoči umrla, prav tako je umrl tudi njen nerojeni otrok. Policisti so kmalu po streljanju na Polževem pri Višnji Gori izsledili vozilo in osumljenca, ki je imel strelno rano in je prav tako umrl na kraju. Poleg njega so našli tudi strelno orožje. Kot še poroča portal 24 ur, po prvih znanih podatkih njegova smrt ni posledica kaznivega dejanja. Sodil si je sam. Po neuradnih informacijah, naj bi šlo za nekdanja partnerja. 

Pred slovenskimi rokometaši je ena najbolj pomembnih tekem na letošnjem evropskem prvenstvu na Švedskem in Norveškem ter v Avstriji. V primeru zmage nad Portugalci si bodo izborili najbolj prestižne tekme, ki bodo med 24. in 26. januarjem v Stockholmu, hkrati pa si zagotovili nastop na aprilskih kvalifikacijah za letošnje olimpijske igre v Tokiu. Slovensko-portugalski obračun se bo na Švedskem danes začel ob 16. uri. Po dveh tekmah v drugem delu v skupini II vodi Norveška s šestimi točkami, Slovenija in Madžarska jih imata po štiri, Portugalska in Islandija po dve, Švedska pa je brez točk.

KRKA DOMA: Novomeška bolnišnica je glede na povečano število virusnih okužb in prve primere obolelih za sezonsko gripo, omejila obiske pacientov na eno zdravo osebo na dan. Obiskovalce prosijo, da k pacientu pride le ena zdrava odrasla oseba na dan v času obiskov za največ 30 minut. V novomeški bolnišnici prosijo še, da upoštevate čas obiskov, otroci pa naj na obiske v bolnišnico ne prihajajo. Na otroškem oddelku je dovoljen obisk enemu od zdravih staršev naenkrat cel dan. V porodnišnici je dovoljen obisk le eni zdravi odrasli osebi. V enoti intenzivne terapije so obiski dovoljeni najožjim svojcem, eni do dvema osebama hkrati pri pacientu za 10 -15 minut. Obiski otrok pod 15. letom starosti niso dovoljeni oziroma samo po predhodnem dogovoru z zdravnikom.  Priporočajo še, da obiskovalci bolnišnice izvajajo higieno rok in higieno kašlja in upoštevajo morebitna dodatna navodila osebja in tako pomagajo pri preprečevanju prenosa okužb.

Seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic so danes ob 7.48 uri zabeležili močan potresni sunek, magnitude 2,4. Po prvih podatkih je bilo žarišče potresa 80 kilometrov jugovzhodno od Ljubljane, v bližini Črnomlja.  Po prvih podatkih je bilo žarišče potresa 80 kilometrov jugovzhodno od Ljubljane, v bližini Črnomlja.Intenziteta potresa v širšem nadžariščnem območju ni presegla pete stopnje po evropski potresni lestvici, potres pa so čutili prebivalci občin Črnomelj, Semič in Metlika.

Z novim letom je prišel čas praznika svetega Antona, ki goduje 17. januarja, in katerega slavijo tudi na Velikem Slatniku, zato so tudi letos obeležili ta tradicionalni praznik. V nedeljo, 19. januarja so imeli najprej mašo, nato pa tradicionalno licitacijo suhomesnih dobrot. Izkupiček licitacije že vrsto let namenjajo obnovi notranjosti cerkve, med drugim obnavljajo notranje oltarje in tla.

Krka ob enih, 21.01.2020

Informativna oddaja Radia Krka ob 13.uri