Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Posebno priznanje za novomeško knjižnico

Piše: M.K.

Čas objave:
22.01.2020 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: Nadzorni svet Petrola je na torkovi seji za predsednico uprave s polnim mandatom imenoval Nado Drobne Popović, so prek spletnih strani Ljubljanske borze sporočili iz Petrola. Drobne Popovićeva je začasno vodenje energetske družbe prevzela oktobra lani, ko je odstopila takratna uprava.

Slovenska moška rokometna reprezentanca bo danes igrala zadnjo tekmo v drugem delu evropskega prvenstva na Švedskem, Norveškem in v Avstriji. Za slovo od Malmöja se bo ob 18.15 pomerila z Norveško.

KRKA DOMA
V Beli krajini so se spet tresla tla. Seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic so danes 3 minute čez polnoč zabeležili šibek potresni sunek, magnitude 0,8. Po prvih podatkih je bilo žarišče potresa 77 kilometrov jugovzhodno od Ljubljane, v bližini Črnomlja.  Čutili so ga posamezni prebivalci občin Črnomelj, Semič in Metlika. 

Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto je kot ena prvih slovenskih splošnih knjižnic prejela priznanje uporabnikom modela kakovosti CAF, ki ga podeljuje Ministrstvo za javno upravo. S priznanjem so se zavezali odličnosti knjižničnih storitev in procesu stalnih izboljšav. S certifikatom so se, po besedah direktorja Luke Blažiča, zavezali k odličnosti knjižničnih storitev in procesu stalnih izboljšav knjižnične javne službe. V Sloveniji je uporabnikov modela kakovosti CAF trenutno 95, priznanja pa so prejeli tisti, ki so samooceno in akcijski načrt izboljšav CAF izvedli lani.

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je brežiški Ekonomski in trgovski šoli po njenem 14 letnem prizadevanju za uvrstitev programov zdravstvena nega in bolničar med izobraževalne programe, prejšnji teden ta odobrilo. V omenjeni šoli bodo tako lahko v novem šolskem letu v program zdravstvena nega vpisali 28 in v program bolničar-negovalec 26 dijakov. Direktorica šole Mojca Tomažin je povedala, da ima šola vse pogoje za uvedbo obeh programov in da so nanju pripravljeni.  Sicer pa želijo v ostalih nekaj dneh pred informativnimi dnevi bodoče dijake opozoriti, da imajo tovrstno možnost šolanja zdaj tudi v Posavju. Izpostavili so, da je zanimanja za omenjena šolska programa dovolj, hkrati pa je dovolj tudi potreb, predvsem na področju pomoči na domu in v domovih za starejše.

Na Otočcu so nedavno začeli prenavljati tamkajšnjo staro šolo. Kot so za Radio Krka pojasnili na Mestni občini Novo mesto, gre za hidroizolacijo objekta. Vrednost del je nekaj manj kot 27 tisoč evrov.  Dodali so še, da bo objekt v prihodnje namenjen kot večnamenski prostor za druženje, izvedbo različnih dogodkov in aktivnosti društev, ter organizacij.

Več v oddaji "Krka ob enih"

Krka ob enih, 22.01.2020

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri