hiša 5 Svet24.si

(Foto) Tako lepe hiše bodo dobili namesto ...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Obsojen še tretji ugrabitelj Belokranjca

Piše: M.K.

Čas objave:
29.01.2020 13:05

V informativni oddaji Radia Krka je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: Zaradi novega koronavirusa je na Kitajskem umrlo že 132 ljudi, število okuženih je naraslo na skoraj 6000 in preseglo število okuženih med epidemijo sarsa v letih 2002 in 2003. Iz mesta Wuhan, od koder virus izvira, so evakuirali prve tuje državljane. V Nemčiji so potrdili tri nove primere okužbe, prvi primer pa v Združenih arabskih emiratih.

Izbruh koronavirusa na Kitajskem podrobno spremlja tudi Mednarodni olimpijski komite (Mok), ki pol leta pred olimpijskimi igrami v Tokiu ne prepušča naključju nobene reči, povezane z varnostjo športnikov. Zaradi virusa je komite s Kitajske preselil olimpijske kvalifikacijske turnirje nogometašic, košarkarjev in boksarjev.

Število ameriških vojakov, ki so bili v začetku meseca poškodovani v iranskem napadu v Iraku, se je povečalo na 50. Vojaki so utrpeli travmatične poškodbe možganov

KRKA DOMA: Novomeško okrožno sodišče je včeraj na eno leto in devet mesecev zapora obsodilo še tretjega ugrabitelja takrat 79-letnega Belokranjca, potem ko je sodišče iz Alžirije prejelo dokumente, ki potrjujejo, da v času storitve kaznivega dejanja ni bil mladoleten. Septembra lani je namreč dopolnil 26 let.  Podatke je na koncu priskrbel kar obsojenec sam, ko je prek sorodnikov na sodišče poslal kopijo osebnega dokumenta. Kot poročanje medijev povzema STA, pa je iz dokumenta razvidno, da je 14. septembra lani dopolnil 26 let. Obsojenec se je za storjeno dejanje pokesal in se opravičil državi in oškodovancu. Obsojeni trije bodo morali ugrabljenemu Belokranjcu plačati 213 evrov stroškov, ki jih je imel z najemom nadomestnega vozila, saj je bilo njegovo med ugrabitvijo poškodovano. Po prestani kazni jih bodo za pet let izgnali iz države.

V Brežicah, kjer so lani končali celovito prenovo 115-metrskega, več kot 110 let starega in močno načetega železnega mostu prek Save, se bodo letos lotili prenove njegovega nadaljevanja s podobnim mostom, ki Krko preči malo pred njenim izlivom v Savo. Naložba naj bi stala približno 800.000 evrov, prenovitvena dela nameravajo končati do konca leta. Vnovično uvedbo prometa prek obeh mostov pričakujejo najkasneje do pomladi prihodnje leto. Molan je sicer med letošnjimi podobnimi občinskimi infrastrukturnimi naložbami napovedal tudi približno 400.000 evrov vredno obnovo starega lesenega mostu, ki Krko preči v Cerkljah ob Krki.

Novomeška občina je pred kratkim objavila javni poziv za sofinanciranje najemnin poslovnih prostorov v starem mestnem jedru Novega mesta. Poziv je namenjen najemnikom, ki so začeli opravljati dejavnost lani ali letos, ali jo nameravajo opravljati v letošnjem letu. Podrobnejše informacije o pogojih za pridobitev sredstev objavljamo na spletni strani Radia Krka.

VREME ZA REGIJO

Dežurni prognostik z Agencije za okolje Benedikt Strajnar napoveduje, da bo jutri v glavnem sončno.

Več v oddaji "Krka ob enih"

Krka ob enih, 29.01.2020

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri