kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - V Črnomlju dela na dveh osnovnih šolah

Piše: M.K.

Čas objave:
05.02.2020 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: Ministrstvo za zunanje zadeve slovenskim državljanom zaradi izbruha novega koronavirusa svetuje, da preložijo vsa nenujna potovanja na Kitajsko. Obenem odsvetujejo vsa potovanja na območja, kjer je vzpostavljena karantena zaradi virusa.

Po napovedi Agencije RS za okolje (Arso) bo s severa danes pihal zmeren do močan veter. Ta bo najmočnejši v Zgornjem Posočju, pod Karavankami, v severovzhodni Sloveniji in v višjih legah, kjer bodo najvišje hitrosti vetra od 70 do 90 kilometrov na uro, krajevno lahko tudi okoli 100 kilometrov na uro, opozarjajo na Arsu.

Zavezanci za dohodnino, ki lani med letom niso uveljavljali posebne olajšave za vzdrževane družinske člane oz. so jo uveljavljali, a želijo podatke spremeniti, imajo le še danes čas za oddajo vloge. To velja za oddajo vlog na papirnem obrazcu, po elektronski poti pa bodo vloge sprejemali še vse do 20. februarja.

KRKA DOMA:  V Črnomlju, kjer si zadnja leta prizadevajo za rešitev prostorske stiske Osnovne šole Loka s 500 učenci, ki jo je poškodovala tudi predlanska toča, nameravajo porušiti njen stari del in ga na novo zgraditi. Dela nameravajo začeti med počitnicami prihodnje leto.  Na Osnovni šoli Loka so morali zaradi močno poškodovane šolske strehe pouk za del učencev že predlani urediti drugje, nekaj pa jih vozijo v podružnično šolo v Adlešičih. Po besedah župana Andreja Kavška, se bo črnomaljska občina letos lotila še drugega šolskega projekta oz. dograditve Osnovne šole Dragatuš. Naložba naj bi stala nekaj več kot 2,5 milijona evrov. Najstarejši del šole v Dragatušu nameravajo prenoviti in energetsko sanirati, hkrati načrtujejo dograditev učnih prostorov. Prva terenska dela bodo začeli aprila ali maja. Gradnjo nameravajo končati prihodnje leto.

Eden od lastnikov Kopitarne Sevnica Jože Šinkovec, je objavil prevzemno ponudbo za odkup še preostalih delnic družbe. Za delnico ponuja 1,14 evra in plačilo celotne kupnine v denarju. Ponudba velja do 4. marca, razen če se jo v skladu z zakonom podaljša, izhaja iz prevzemne ponudbe. Šinkovec ima trenutno v lasti 216.535 delnic oz. 74,84-odstotni lastniški delež družbe iz Sevnice, ki se ukvarja s proizvodnjo obutve in čevljarskih kopit. V okviru ponudbe za prevzem želi pridobiti še preostalih 72.785 delnic, ki jih še nima v lasti. Praga uspešnosti prevzemne ponudbe ni določil.

Za najboljša športnika leta 2019 v Mestni občini Novo mesto sta bila razglašena namiznoteniška igralca Krke Darko Jorgić in Aleksandra Vovk, najboljši športni kolektiv v občini pa je ženski rokometni klub Krka. V Novem mestu je bila včeraj tradicionalna prireditev Športnik leta 2019, ki je bila tudi letos namenjena vsem športnikom, ki tekmujejo v okviru športnih društev s sedežem v Mestni občini Novo mesto. Poleg podelitve najprestižnejših nazivov so na prireditvi v Kulturnem centru Janeza Trdine, podelili tudi županova priznanja športnikom, ki so v lanskem letu postali državni prvaki ali pa so nastopili za slovensko reprezentanco v kadetski, mladinski ali članski kategoriji. Tu pa so bili nagrajeni tudi trije košarkarji Krke. Miha Škedelj in Jakov Stipaničev sta prejšnje poletje branila barve reprezentance do 20 let na evropskem prvenstvu v Izraelu, Jaka Klobučar pa je bil član kadetske reprezentance na EP v Italiji. Več si lahko preberete tukaj.  

VREME ZA REGIJO
Vremenska napoved Agencije za okolje - Severni veter se bo proti jutru polegel. Jutri bo pretežno jasno, občasno bo nekaj koprenaste oblačnosti. Najnižje jutranje temperature bodo od -7 do 0, najvišje dnevne od 4 do 10 °C. V petek in soboto bo precej jasno, na vzhodu bo občasno zmerno oblačno. 

Več v oddaji "Krka ob enih"

Krka ob enih, 05.02.2020

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri