Ternberg Svet24.si

Ano Mario pretepel do nerazpoznavnosti, umrla je ...

maxresdefault Svet24.si

FOTO: Najbogatejši vladar ima 7000 luksuznih ...

Peter-Suhel Necenzurirano

Bivši šef Janševega kabineta v treh letih do ...

igor pirkovic bobo Reporter.si

Manipulacija Igorja Pirkoviča v TV Dnevniku: ...

Šeško Ekipa24.si

Saj ne boste verjeli! Slovenci pristali na ...

tiktok-banner-with-watercolor-splatter_69286-194 Odkrito.si

Je TikTok v velikih težavah?!

matjaž kek jan oblak Ekipa24.si

V srce! Kek o očitkih, da Slovenci nočejo igrati...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Znani so novomeški občinski nagrajenci

Piše: M.K.

Čas objave:
10.02.2020 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: Agencija za okolje je po celotni državi, zaradi močnega jugozahodnika izdala oranžno opozorilo. Najmočnejši sunki bodo v vzhodni in severovzhodni Sloveniji, kjer so zlasti na višjih legah verjetni vetrolomi večjih razsežnosti. Na cesti Dravograd Maribor pri Podvelki je drevo padlo na vozilo voznika, ki je vozil iz smeri Dravograda proti Mariboru. Voznik je na kraju nesreče umrl.

Zaradi posledic močnega vetra so marsikje težave pri oskrbi z elektriko. Ponoči je prišlo do večjih izpadov pri oskrbi na območju Zreč, Apač, Lendave in Ivančne Gorice. Nekatere težave so pristojni že odpravili, a je glede na napovedan močan veter prekinitve oskrbe z elektriko pričakovati tudi danes čez dan.

Nevarni koronavirus še naprej kosi na Kitajskem. Zaradi njega je dozdaj umrlo že 811 ljudi, s čimer je število smrtnih žrtev preseglo število žrtev virusa sars pred leti na Kitajskem. Okuženih je več kot 37.000 ljudi. Novi virus je terjal tudi prvo smrtno žrtev med tujci. Nove primere okužbe so zabeležili tudi v Franciji, v Španiji in na Tajskem.

KRKA DOMA: Novomeški občinski svet je na nedavni redni seji sprejel mrežo javne lekarniške dejavnosti na primarni ravni na območju Mestne občine Novo mesto. V mreži je šest lekarn, med njimi tri obstoječe lekarne javnega zavoda Dolenjske lekarne - pri zdravstvenem domu, v Bršljinu in Ločni, dve zasebni lekarni (Novi trg in Mačkovec), v roku enega leta pa je v načrtu odprtje nove zasebne lekarne na Drski in selitev obstoječe lekarne iz Ločne v Žabjo vas. Svetniki so podali tudi soglasje k imenovanju Alenke Simonič za direktorico Zdravstvenega doma Novo mesto in pozitivno mnenje k dvema kandidatkama za ravnateljico osnovne šole Šmihel: Romani Šarec Rojc in Klavdiji Hrastar. 

Za predano delo in izredne uspehe na področju ljubiteljske kulture sta župan občine Krško mag. Miran Stanko in predsednik Zveze kulturnih društev (ZKD) Krško Uroš Brezovšek, prejšnji teden na osrednji slovesnosti ob kulturnem prazniku v Kulturnem domu Krško, domačim ustvarjalcem podelila Prešernove plakete in priznanja. Zlato Prešernovo plaketo so za izjemno bogato delo na področju gledališča podelili dolgoletni režiserki Boži Ojsteršek.  Priznanje z zahvalo za omogočanje pogojev za kulturno dejavnost v Brestanici je prejela Krajevna skupnost Brestanica, priznanje za dosežek leta pa Klara Eva Kukovičič, ki je na 24. slovenskih dnevih knjige prejela srebrno priznanje za kratko zgodbo. Več o ostalih prejemnikih pa na spletni strani Radia Krka.

V občini Semič so v okviru evropskega projekta WiFi4EU konec lanskega leta vzpostavili brezžično omrežje, ki uporabnikom na javnih mestih omogoča brezplačno spletno povezavo. Semič je bil v skupini prvih prejemnic sredstev Evropske komisije v Sloveniji za ta namen, projekt pa uresničil kot ena prvih slovenskih občin. Po podatkih semiške občine je povezava možna na vseh mestih z oznako WiFi4EU. Po Semiču so vzpostavili 12 točk, ki pokrivajo območja ob kulturnem centru, trškem jedru, zdravstveni postaji, gasilskem domu, osnovni šoli in avtobusni postaji.

VREME ZA REGIJO
Jutri bo še vetrovno, veter pa ne bo tako močan kot danes. Bo pa topleje. V Beli krajini se bo morda ogrelo do 17 stopinj, napoveduje dežurni prognostik z Agencije za okolje Janez Markošek.

Več v oddaji "Krka ob enih"

Krka ob enih, 10.02.2020

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri