Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Policija obravnava nasilno smrt 27-letne ženske

Piše: M.K.

Čas objave:
24.02.2020 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: Zaradi strahu pred novim koronavirusom, sta bila včeraj, na meji med Italijo in Avstrijo, več ur ustavljena dva vlaka z okoli 500 potniki. Vzrok za preplah sta bili potnici z vročino in s kašljem. V Avstriji se pojavlja celo ideja o vnovični uvedbi nadzora na meji z Italijo, kjer so našteli že več kot 150 primerov okužb. Zaradi koronavirusa je v Italiji danes umrl 84-letni moški, kar je že četrta smrtna žrtev. Moški se je zdravil v bolnišnici, na severu države.

Na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje za preprečevanje okužbe s koronavirusom med drugim svetujejo izogibanje tesnim stikom z ljudmi, ki kažejo znake nalezljive bolezni. Ne dotikamo se oči, nosu in ust. V primeru, da zbolimo, ostanemo doma. Upoštevamo pravila higiene kašlja in si redno umivamo roke z milom in z vodo.

Na območju Medvod so včeraj dopoldne prijeli osumljenca, ki je grozil policistoma in skušal pobegniti z otrokom. 36-letni moški je najprej začel policistoma groziti s kolom in ju odganjati, nato pa je pobegnil v vozilo in se skupaj z otrokom v vozilu odpeljal. Policisti so osumljenega ustavili na območju Zbilj, kjer pa jih spet ni upošteval in jih je napadal, zato so ga s prisilnimi sredstvi obvladali. Otrok, ki je bil v vozilu skupaj z osumljenim, ni poškodovan.

KRKA DOMA: Na Potoku, v Občini Straža, se je včeraj okoli poldneva zgodila tragedija, v kateri je 33-letnik do smrti zabodel 27-letno partnerko in ob prihodu policistov ranil še sebe. Policija je ugotovila, da sta bila povoda za umor prepir in bolestno ljubosumje. Ženska je bila najmanj štirikrat zabodena v prsni koš in najmanj dvakrat v hrbet. Za njuna otroka, ki nista bila priči omenjenega prepira in umora, so poskrbeli svojci. Žrtev in osumljeni, ki je oče enega od dveh otrok, sta sicer živela skupaj in v zunajzakonskem partnerstvu. Moški se je ob prihodu policistov in preden so ga obvladali, dvakrat zabodel v trebuh. Pred tem se je sam porezal po vratu in se večkrat zabodel v prsni koš. Reševalci so ga odpeljali v novomeško bolnišnico, kjer je ostal na zdravljenju. Osumljenec, ki je po mnenju policije poskušal storiti samomor, je zdaj v umetni komi, njegovo stanje pa je stabilno. Kriminalisti preiskujejo kaznivo dejanja umora, za katerega je zagrožena najmanj 15-letna zaporna kazen. 

Na Rdečem križu Metlika, so pred 20. leti, zaradi potreb družine po hišnem dvigalu, organizirali in izvedli prvi dobrodelni koncert Stopimo skupaj. Odziv in podpora okolja sta bila izjemno velika, zato je koncert postal tradicionalen. V programu koncerta je v teh letih brezplačno sodelovalo 315 slovenskih glasbenikov, katere je prišlo poslušat do 7.231 obiskovalcev. Na prošnje se je odzvalo 485 donatorjev in tako so skupaj z donatorji in obiskovalci koncertov zbrali 307.000 EUR pomoči, ki so jo razdelili med 286 pomoči potrebnih oseb. Potrebe po pomoči so bile, so in bodo, zato so se odločili, da ga po 20-ih letih preoblikujejo v sklad Stopimo skupaj za pomoč ljudem v stiski. Rdeči križ Metlika je dvajseti jubilejni koncert pripravil v petek, v Metliki. Zbrana sredstva donatorjev in vstopnic koncerta v znesku 6.300 EUR bodo dali v sklad Stopimo skupaj. Posebno priznanje za sodelovanje na koncertih so dobili Rudi Vlašič, Darko Plut, Vesna Žist in Verica Marušič, plaketo pa je dobil Lojze Bojanc in sicer za 20 - letno vodenje koncertov. Vsi so delo opravili prostovoljno.

Tudi v Novem mestu je bila pustna sobota v znamenju pusta in mask. V telovadnici OŠ Drska, je v organizaciji Društva prijateljev mladine Mojca potekal že 36. Mojčin pustni karneval. Na karnevalu so podelili več nagrad: za naj izvirnejšo, najstarejšo in najmlajšo maškaro, za najštevilčnejšo družino in nagrado za naj družinsko masko. Nagrado za naj družinsko masko je prejela družina Rajšelj iz Mirne Peči. Predstavljali so družino rdečih mušnic: oče Jure, mama Vanja, dve in poletna Klara, ter devetmesečna Ana. Ana je prejela tudi nagrado za najmlajšo maškaro. Maske so si doma sešili sami in presrečni so, ker se bodo za nagrado skupaj s svojimi sorodniki in prijatelji s splavom popeljali po reki Krki.

VREME ZA REGIJO
Dežurni prognostik z Agencije za okolje Brane Gregorčič napoveduje, da je sneg blizu.

Več v oddaji "Krka ob enih"

Krka ob enih, 24.02.2020

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri