900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Poostren nadzor prometa na Šmarješki cesti

Piše: M.K.

Čas objave:
02.03.2020 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: Zaradi novega koronavirusa je dozdaj po svetu umrlo več kot 3000 ljudi, razširil pa se je že v 60 držav. Največ, 500 novih okužb, so danes zabeležili v Južni Koreji, kjer so zabeležili štiri nove smrtne žrtve. Iz ZDA poročajo o drugi smrtni žrtvi. V Italiji je umrlo 34 ljudi, tam jih je okuženih 1694, pozdravilo pa se jih je 83.

Javna agencija RS za varnost prometa danes začenja 14-dnevno nacionalno preventivno akcijo Varnostni pas. Po nekaterih podatkih bi lahko dosledna uporaba varnostnega pasu v povprečju vsako leto rešila kar deset življenj.

KRKA DOMA: Glede na ugotovitve novomeškega medobčinskega redarstva, v okviru rednega nadzora cestnega prometa in podane prijave, ki se nanašajo predvsem na vožnjo v nasprotni smeri zapore postavljene na Šmarješki cesti, v Novem mestu, voznike obveščajo, da bo mestno redarstvo v območju postavljene cestne zapore, tudi v sodelovanju s policijo, izvajalo poostren nadzor glede spoštovanja postavljene prometne signalizacije. Voznike opozarjajo, da upoštevajo postavljeno prometno signalizacijo in s tem prispevajo k varnemu odvijanju prometa.
Na Župančičevem sprehajališču in delu Foersterjeve ulice v Novem mestu, pa danes postavljajo pametno javno razsvetljavo. Prva faza del bo potekala ob delavnikih, od 7. do 16. ure, in sicer med Loko in transformatorsko postajo pod železniško postajo Novo mesto, v smeri Foersterjeve ulice. Še posebej opozarjajo na previdnost sprehajalce, saj bo zaradi del otežen prehod na samem sprehajališču. Dela bodo predvidoma potekala do konca tega meseca. 

V Splošni bolnišnici Brežice so prejšnji konec tedna prepovedali obiske. Bolnišnica zaradi velikega števila okužb dihal in omejevanja širjenja virusnih okužb do preklica prepoveduje obiske na vseh oddelkih bolnišnice. Na otroškem oddelku lahko otroka spremlja ali obišče eden od staršev. Za bolnike, ki potrebujejo nujno obravnavo, in bolnike, ki so naročeni na preiskave v specialistične ambulante, je vstop v bolnišnico omejen na eno vstopno točko, in sicer preko Urgentnega centra. 

Kozjanski park je prejšnji teden v naravo vrnil štiri ozdravljene lesne sove. Pred izpustitvijo so najprej pripravili predavanje o lesni ter drugih vrstah sov, zbrane pa so poučili, kaj narediti ob najdi mlade ali poškodovane sove. Spoznati je bilo mogoče tudi ljudi, ki pomagajo sovam in ujedam na Kozjanskem in v Posavju. Zaradi zastrupitev, trkov v steklene površine, avtomobile ali električne daljnovode, sekanja dreves v času gnezditve ter krivolova vsako leto pogine veliko sov. Zanimivo je, da naj bi ta sova imela najboljši nočni vid med vsemi pticami, saj je v njeni mrežnici več kot 56.000 receptorjev za svetlobo na kvadratni milimeter.

VREME ZA REGIJO
Dežurni prognostik z Agencije za okolje Blaž Šter, za jutri napoveduje spremenljivo vreme. 

Več v oddaji "Krka ob enih"

Krka ob enih, 02.03.2020

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri