Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Popolna prepoved obiskov v Splošni bolnišnici Novo mesto

Piše: M.K.

Čas objave:
06.03.2020 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: Zvišanje minimalne plače in izvzem dodatkov iz nje ne bosta razveselila vseh prebivalcev. V trgovini, komunali in zasebnem varovanju bi se strošek dela lahko povečal tudi za petino, številke naj bi bile visoke tudi v domovih za ostarele in vrtcih. Napovedujejo avtomatizacijo del, predvsem pa preliv stroška v zvišanje cen storitev.

V Avstriji je kriminalna združba lažnih policistov od leta 2018 s prevaro prepričala številne ljudi, da so jim izročili denar in vredne predmete. Prihranke so pobrali najmanj 130 upokojencem in jih oškodovali za skupno okoli tri in pol milijona evrov. Še v najmanj 400 primerih lažnim policistom ni uspelo. Policija domneva, da je oškodovancev še več.

KRKA DOMA: Iz Splošne bolnišnice Novo mesto obveščajo obiskovalce, da so zaradi velikega števila respiratornih okužb in vse večjega števila obolelih za sezonsko gripo obiski svojcev pri pacientih do nadaljnjega prepovedani, vključno z obiskom partnerja pri porodnicah na porodniškem oddelku. Prosijo, da obiskovalci upoštevate navedena navodila in tako pomagate pri obvladovanju širjenja respiratornih okužb.

Splošna bolnišnica Novo mesto, v sklopu oddelka za travmatologijo kirurškega sektorja vsako leto opravi približno 500 artroskopskih operacij, ki so v večini nadomestile klasične operacije, namenjene zdravljenju poškodb in obolenj kolen in ramen. Bolnišnica ima nov artroskopski stolp, ki ga je financiralo skupaj 70 donatorjev. Prispevali so 90.000 evrov, s tem pa so v celoti pokrili vse stroške nakupa.  Glavna prednost artroskopskih posegov je minimalna invazivnost, kar zmanjšuje bolečine po operaciji,manj je brazgotinjenja, v nekaterih primerih je veliko hitrejše tudi okrevanje, manj je možnih zapletov pri celjenju, manj je okužb. Nova oprema bo prispevala k skrajšanju čakalne dobe za artroskopske posege, ki trenutno znaša od 3 do 4 mesece.

Letošnji prejemnik certifikata za poslovno odličnost je družba Termoelektrarna Brestanica. Nad projektom priznanja bdi javna agencija za spodbujanje podjetništva Spirit Slovenija. Kot je dejala njena direktorica Ajda Cuderman, Slovenija na mednarodnih lestvicah konkurenčnosti beleži napredek, s sistematičnim uvajanjem poslovne odličnosti v organizacije pa lahko rezultat še izboljša. Direktor Termoelektrarne Brestanica Tomislav Malgaj, je na pridobitev certifikata ponosen. Zasluge za pridobitev certifikata zanj je pripisal vsem zaposlenim, ki si po njegovih besedah vsak dan prizadevajo za izboljšave na vseh področjih.

V prostorih novomeške knjižnice Mirana Jarca je te dni na ogled razstava 10-letnega ustvarjanja novomeške slikarke, sicer magistrice umetnosti in profesorice likovne pedagogike ter diplomirane oblikovalke Martine Hegediš. Na razstavo je uvrstila vse svoje cikle, ki so nastajali skozi desetletje.  Tokratno razstavo si lahko ogledate še do 2.aprila.

Krka ob enih, 06.03.2020

Informativna oddaja Krka ob 13. uri