Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Zorčič navdušen nad novomeškim olimpijskim centrom

Piše: M.K.

Čas objave:
22.05.2020 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: Ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec je še pred poletjem obljubila poseben paket sistemskih in tudi dolgoročnih ukrepov za pomoč športu. Sredstva za programe pa so v državnem proračunu ostala nedotaknjena.

Državni sekretar na gospodarskem ministrstvu Simon Zajc je napovedal, da bodo prebivalci turistične bone lahko predvidoma začeli uporabljati konec junija. Sprva je bilo koriščenje bonov napovedano že s 1. junijem.

Neprilagojena hitrost je še vedno med najpogostejšimi vzroki prometnih nesreč z najhujšimi posledicami. Novomeški prometni policisti pa so v torek na avtocesti med Drnovim in Brežicami vozniku osebnega avta izmerili hitrost, ki je ponekod presegala celo 210 kilometrov na uro.

Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) na pogrebih med drugim odsvetuje prisotnost pevcev. Če bodo ti vseeno prisotni, naj se med njimi in svojci zagotovi največja možna razdalja. Odsvetujejo tudi uporabo kropilnika z blagoslovljeno vodo. Svojcem pa odsvetujejo izražanje sožalja z rokovanjem in z objemanjem.

KRKA DOMA: Predsednik Državnega zbora Igor Zorčič se je včeraj na delovnem obisku v Novem mestu seznanil s tamkajšnjimi aktualnimi projekti. Z novomeškim županom Gregorjem Macedonijem pa sta se ob tem strinjala, da bi morala država intenzivneje prispevati k razreševanju izzivov. Zorčič je obisk končal z ogledom novomeškega olimpijskega centra pri Češči vasi.
Sicer pa je Zorčič ugotovil, da je novomeška občina "svetel zgled" za vrsto uspešnih projektov in po drugi strani za zadeve, ki jih je treba reševati na državni ravni. Navedel je infrastrukturne naložbe in projekt južnega kraka ceste tretje razvojne osi, katerega izvedbo bi morali pospešiti.

V novomeški občini so zabeležili več primerov poškodovanja koles in opreme sistema izposoje koles GONM. Za registracijo novih uporabnikov sistema GONM znova odprt TIC na Glavnem trgu, kjer se lahko ustavite od ponedeljka do torka, med 10. in 14. uro in od srede do petka,, med 15. in 17. uro.

V 1. nadstropju Gasilskega doma Metlika, bo v ponedeljek, 1. junija krvodajalska akcija. Zaradi zaščite krvodajalcev in zaposlenih ter preprečevanja možnih prenosov bolezni krvodajalce prosijo, da pokličejo po telefonu, da se dogovorijo o uri prihoda in preverjanju pogojev za darovanje krvi. Vabljeni boste preko enotnega SMS vabila. V sredo, 3. junija pa bo krvodajalska akcija tudi v Osnovni šoli Šentjernej.  Krvodajalci naj brez dogovora ne prihajajo na odvzem krvi - predhodno naročilo je obvezno. Vse telefonske številke za naročanje so objavljene na spletni strani radiokrka.si.

VREME ZA REGIJO
Dežurni prognostik z Agencije za okolje Brane Gregorčič napoveduje, da bo jutrišnja sobota najtoplejši dan tega tedna. 

Več v oddaji "Krka ob enih"

Krka ob enih, 22.05.2020

Informativna oddaja Radia Krka ob 13.uri