materinski2 Svet24.si

Materinski dan: najstarejša mati stara 66 let, ...

Nusa_Lesar Svet24.si

Nuša Lesar odhaja na porodniško, nasledila jo bo...

POR016321 Necenzurirano

Preiskava NPU naplavila staro znanko iz afere ...

kardinal franc rode bobo Reporter.si

Uporniški pater Roblek razkriva grehe kardinala ...

primoz roglic Ekipa24.si

Kakšen 'norec'! Neverjetno, kaj uspeva Primožu ...

aljoša-galun Njena.si

Kako se ima Aljoša po slovesu iz šova MasterChef?

klinec Ekipa24.si

Kakšna drama! Ema Klinec do zadnjega trepetala za...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - V Žužemberku bodo prenovili cestno infrastrukturo

Piše: M.K.

Čas objave:
09.06.2020 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: Vlada je včeraj sprejela uredbo, s katero določa podrobnosti o koriščenju turističnih bonov. V nasprotju s prvotnimi načrti bo mogoče bone za plačilo nočitve pri turističnih ponudnikih koristiti v več delih. Boni bodo na voljo od 19. junija.

Danes in predvsem jutri bodo ob močnih padavinah lahko hitro narasli hudourniški vodotoki in manjše reke. Jutri bodo v spodnjem toku še naraščale Sava, Krka in Kolpa, jutri pa se bo vodnatost rek povsod zmanjševala.

Beograd je včeraj zvečer prizadelo hudo neurje z obilnimi padavinami, zato je bilo več delov srbske prestolnice pod vodo. Domačini so na družbenih omrežjih poročali o apokaliptičnih razmerah, ko je narasla voda med drugim odnašala avtomobile. Nekaj ur po neurju so se razmere že začele umirjati. Po napovedi meteorologov bo podobno vreme tudi v prihodnjih dneh.

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je danes na posebni slovesnosti v veliki dvorani Predsedniške palače slovenski moški članski odbojkarski reprezentanci, ki je lani v Parizu osvojila srebro na evropskem prvenstvu v odbojki, vročil državno odlikovanje. Slovenski odbojkarji so prejeli red za zasluge za navdihujoče športne dosežke, uveljavljanje Slovenije na svetovnem športnem prizorišču in za krepitev nacionalnega ponosa.

KRKA DOMA: Minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec se je včeraj, na delovnem obisku v Žužemberku, z županom Jožetom Papežem pogovarjal o prenovi tamkajšnje cestne infrastrukture in napovedal 1,2 milijona evrov vredno prenovo ostale dvorske vzhodne vpadnice ter še neocenjeno naložbo v gradnjo križišča v Žvirčah. Papež pa je zagotovil, da bodo projekt gradnje žužemberške obvoznice, ki ga je napovedal njegov županski predhodnik Franc Škufca, nadaljevali.

Lions klub Novo mesto & Rotary klub Novo mesto sta v soboto dopoldne, v Novem mestu, v trgovini Tabakum na Cikavi, pripravila akcijo zbiranja rabljenih oblačil, čevljev, šolskih potrebščin in igrač za družine v stiski. Napolnili so okoli 200 škatel. Zbrane stvari bodo podarili preko odborov Rdečega križa. Predsednik Rotary kluba Novo mesto Dejan Grubar je povedal, da so letos izpeljali že kar nekaj odmevnih akcij. Med drugim so med epidemijo koronavirusa zbirali računalnike za otroke. Tokratna akcija je potekala v sodelovanju z dobrodelnima kluboma Leo in Rotaract Novo mesto.

Balinarsko društvo Makute z Uršnih sel, je v soboto pripravilo tradicionalni turnir v balinanju za Dolenjsko in za Belo krajino. Tekmovali sta dve domači ekipi in šest povabljenih. Predsednik Balinarskega društva Makute Marjan Povše

Prvo mesto je zasedla ekipa Gabrje, druga je bila ekipa domačinov Makute 1, tretja Straža in četrta Brusnice.  

Več v oddaji "Krka ob enih"

Krka ob enih, 09.06.2020

Informativna oddaja Radia Krka ob 13.uri