Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - V Žužemberku bodo prenovili cestno infrastrukturo

Piše: M.K.

Čas objave:
09.06.2020 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: Vlada je včeraj sprejela uredbo, s katero določa podrobnosti o koriščenju turističnih bonov. V nasprotju s prvotnimi načrti bo mogoče bone za plačilo nočitve pri turističnih ponudnikih koristiti v več delih. Boni bodo na voljo od 19. junija.

Danes in predvsem jutri bodo ob močnih padavinah lahko hitro narasli hudourniški vodotoki in manjše reke. Jutri bodo v spodnjem toku še naraščale Sava, Krka in Kolpa, jutri pa se bo vodnatost rek povsod zmanjševala.

Beograd je včeraj zvečer prizadelo hudo neurje z obilnimi padavinami, zato je bilo več delov srbske prestolnice pod vodo. Domačini so na družbenih omrežjih poročali o apokaliptičnih razmerah, ko je narasla voda med drugim odnašala avtomobile. Nekaj ur po neurju so se razmere že začele umirjati. Po napovedi meteorologov bo podobno vreme tudi v prihodnjih dneh.

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je danes na posebni slovesnosti v veliki dvorani Predsedniške palače slovenski moški članski odbojkarski reprezentanci, ki je lani v Parizu osvojila srebro na evropskem prvenstvu v odbojki, vročil državno odlikovanje. Slovenski odbojkarji so prejeli red za zasluge za navdihujoče športne dosežke, uveljavljanje Slovenije na svetovnem športnem prizorišču in za krepitev nacionalnega ponosa.

KRKA DOMA: Minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec se je včeraj, na delovnem obisku v Žužemberku, z županom Jožetom Papežem pogovarjal o prenovi tamkajšnje cestne infrastrukture in napovedal 1,2 milijona evrov vredno prenovo ostale dvorske vzhodne vpadnice ter še neocenjeno naložbo v gradnjo križišča v Žvirčah. Papež pa je zagotovil, da bodo projekt gradnje žužemberške obvoznice, ki ga je napovedal njegov županski predhodnik Franc Škufca, nadaljevali.

Lions klub Novo mesto & Rotary klub Novo mesto sta v soboto dopoldne, v Novem mestu, v trgovini Tabakum na Cikavi, pripravila akcijo zbiranja rabljenih oblačil, čevljev, šolskih potrebščin in igrač za družine v stiski. Napolnili so okoli 200 škatel. Zbrane stvari bodo podarili preko odborov Rdečega križa. Predsednik Rotary kluba Novo mesto Dejan Grubar je povedal, da so letos izpeljali že kar nekaj odmevnih akcij. Med drugim so med epidemijo koronavirusa zbirali računalnike za otroke. Tokratna akcija je potekala v sodelovanju z dobrodelnima kluboma Leo in Rotaract Novo mesto.

Balinarsko društvo Makute z Uršnih sel, je v soboto pripravilo tradicionalni turnir v balinanju za Dolenjsko in za Belo krajino. Tekmovali sta dve domači ekipi in šest povabljenih. Predsednik Balinarskega društva Makute Marjan Povše

Prvo mesto je zasedla ekipa Gabrje, druga je bila ekipa domačinov Makute 1, tretja Straža in četrta Brusnice.  

Več v oddaji "Krka ob enih"

Krka ob enih, 09.06.2020

Informativna oddaja Radia Krka ob 13.uri