Anatoli Antonov Svet24.si

V Kremlju nekateri razmišljajo o ameriški ponudbi

Borut Pahor - ležeča Svet24.si

»Zaradi spremembe oblasti se ne menja celotne ...

marjan dukaucic bobo Necenzurirano

Zadnje dejanje ministra Dikaučiča: več denarja ...

drago janca f andraz gombac Reporter.si

Veliki pisatelj Drago Jančar: Slovensko toksično...

doncic jenner Ekipa24.si

Dončić in ameriška zvezdnica! Saj ne boste ...

kraljica-elizabeta-charles Odkrito.si

Je kraljica sploh še ŽIVA?!

Stožice navijači Ekipa24.si

Kaos v Stožicah! Navijači vdrli na igrišče, ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Nedeljsko neurje poškodovalo okoli sto objektov

Piše: M.K.

Čas objave:
31.08.2020 13:03

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: V Sloveniji so včeraj potrdili 18 primerov okužbe s koronavirusom. Opravili so 588 testiranj. Število hospitaliziranih bolnikov je zdaj 25, od tega trije rabijo intenzivno terapijo. Največ novih primerov okužbe so potrdili v Ljubljani, kjer je bilo pozitivnih osem oseb. Štiri so potrdili v občini Sevnica, dve v občini Domžale ter po eno v občinah Brežice, Ig, Hoče -Slivnica in Sežana.

Pri eni od zaposlenih v porodnem bloku kranjske porodnišnice so v soboto potrdili okužbo s koronavirusom. Vsem, ki so bili v stiku z okuženo, so vzeli brise, vsi testi so bili negativni.

Izolski policisti so bili včeraj popoldne obveščeni, da se na območju med plažo Delfin in marino v Izoli utapljata dve osebi. Eno onemoglo osebo, 76-letno plavalko, jim je ob pomoči občana uspelo rešiti iz vode. Druga plavalka, 78-letna ženska z območja Domžal, pa je kljub oživljanju na kraju umrla.

KRKA DOMA: Včerajšnje neurje z močnim vetrom in točo je v občini Sevnica poškodovalo okoli sto stanovanjskih in gospodarskih objektov, so sporočili z občine, kjer posledice še odpravljajo. Tudi v okoliških občinah je razkrivalo strehe in podiralo drevesa, in sicer v Rogaški Slatini, Laškem, Mirni, Radečah, Dobjah, Litiji, Šmartnem in Trebnjem. Posledice je že včeraj odpravljajo 160 gasilcev iz 14 gasilskih društev, včeraj so začasno zaščitili ostrešja 83 stanovanjskih in gospodarskih objektov, danes poteka zaščita še drugih objektov, ocenjujejo, da jih je poškodovanih več kot sto. Podatke o škodi še zbirajo. 

V enem od zunanjih bazenov v Termah Čatež, se je včeraj nekaj po 13. uri utapljala mlajša obiskovalka. Pri oživljanju so pomagali reševalci iz vode in ostali tam prisotni. Zaradi njihovega hitrega ukrepanja in posredovanja reševalcev Nujne medicinske pomoči Brežice je deklica preživela. Reševalci so jo prepeljali v Urgentni center Brežice. Obveščene so bile pristojne službe. 

Na gradu Grm so v sklopu festivala kratke zgodbe Novo mesto short podelili nagrado novo mesto. Prejel jo je Sergej Curanović za svoj prvenec, za zbirko kratkih zgodb Plavalec. Za nagrado novo mesto so bili letos nominirani še Ana Svetel z zbirko Dobra družba, Veronika Simoniti z zbirko Fugato in Zarja Vršič z zbirko Kozjeglavka. Festival Novo mesto short pripravlja založba Goga. 

VREME ZA REGIJO
Dežurni prognostik z Agencije za okolje Jure Cedilnik napoveduje, da bo prvi šolski dan suh in topel. 

Več v oddaji Krka ob enih 

Krka ob enih, 31.08.2020

Informativna oddaja Radia Krka ob 13.uri