oliver dragojevic split slovo ladje bobo9 Svet24.si

Vesna Dragojević: "Še danes, ko zazvoni telefon,...

Srednji Gasteraj 9 - Požar, v katerem sta umrli dve osebi - policijski trak Stop policija Svet24.si

Groza v Ljubljani: zagorela baraka, v njej našli ...

jelsane mejni prehod meja bobo Svet24.si

Novost ob vstopu v državo: Slovenija priznava ...

janez jansa dz1 Reporter.si

Ljerka Bizilj: Lahko Janša jesenski politični ...

sds tabor 2 Necenzurirano

Kaj je upravitelj, obsojen jemanja podkupnin, ...

maxresdefault (1) Odkrito.si

Vojna svetov

Primoz Roglic, Lora Klinc Njena.si

Primož Roglič in Lora Klinc sta bila najprej le ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Trčila sta vlak in avto

Piše: M.K.

Čas objave:
03.09.2020 13:03

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: V Sloveniji so včeraj ob 1653 testiranjih potrdili 53 novih primerov okužbe s koronavirusom. V bolnišnicah je 26 oseb s covidom-19, štiri potrebujejo intenzivno nego. Nove okužbe so včeraj odkrili v kar 30 občinah po državi. Znova je bilo največ primerov, 14, v Ljubljani, kjer je trenutno skoraj sto okuženih. Po eno novo okužbo so med drugim potrdili tudi v Novem mestu, Trebnjem, Krškem in Mirni Peči.

Slovenska nogometna reprezentanca bo danes ob 20.45 uri, v Stožicah igrala prvo tekmo v drugi izvedbi lige narodov. Tekmec bo Grčija. Slovenija Grčije še ni premagala. Naslednja tekma jo čaka v nedeljo, ko prav tako v Stožice pride Moldavija.

KRKA DOMA: Na lokalni cesti od Mokronoga proti Gorenjim Jesenicam sta danes okoli 7. ure na prehodu ceste čez železniško progo, ki je zavarovan le z andrejevim križem, trčila vlak in avto. 

V Domu upokojencev in oskrbovancev na Impoljci so v torek odkrili novo okužbo z novim koronavirusom, tako da sta zdaj tam dva okužena. Takoj so ukrepali, saj so 10 zaposlenih in 33 stanovalcev, ki so bili z okuženima v stiku, v torek testirali,
je povedala direktorica doma upokojencev Impoljca Darja Cizelj. Okuženi je vodja skupine, zato je bil tudi v stiku s stanovalci, so pa zaposlene, ki so bili v stiku z njim, umaknili iz delovnega procesa. Dom na Impoljci, v katerem je 260 stanovalcev in 187 zaposlenih v petih enotah, je do preklica za obiskovalce zaprt, tudi izhodi niso dovoljeni. 

Kristjan Čeh in Maruša Mišmaš Zrimšek sta zmagala v skupnem seštevku slovenske atletske lige v tej sezoni. Ptujčan Čeh je na šesti, zadnji tekmi v Novem mestu v metu diska zmagal z 61,97 m. Mišmaš Zrimšek pa v dolenjski prestolnici ni nastopila, zaradi današnjega teka na 1500 m v Franciji. Oba sta imela že pred tem praktično nedosegljivo prednost.
Na 31. mitingu v Novem mestu so nastopili predstavniki sedmih držav, najbolj zadovoljna pa je bila Maja Mihalinec (Mass). Najboljša slovenska atletinja lanskega leta je zmagala tako v teku na 100 (11,50) kot na 200 m (23,18). 

VREME ZA REGIJO
Dežurni prognostik z Agencije za okolje Brane Gregorčič napoveduje, da bo jasno, suho in toplo. 

Več v oddaji Krka ob enih

Krka ob enih, 03.09.2020

Informativna oddaja Radia Krka ob 13.uri