testenine črvi odpoklic Svet24.si

Odpoklic izdelka: Na trgovskih policah so se ...

jasna-kuljaj Svet24.si

Jasna Kuljaj sprejela novo vlogo programske ...

Klemen Žibert Necenzurirano

Objavljamo poročilo o finančni luknji v SD: kaj ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

mark cuban pravi mvp pm Ekipa24.si

Provokacija v srbskem jeziku?! Neverjetno, kaj o ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

ana gros af Ekipa24.si

Navijači kričijo: to je sramota! Zgodovinskih ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Trčila sta vlak in avto

Piše: M.K.

Čas objave:
03.09.2020 13:03

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: V Sloveniji so včeraj ob 1653 testiranjih potrdili 53 novih primerov okužbe s koronavirusom. V bolnišnicah je 26 oseb s covidom-19, štiri potrebujejo intenzivno nego. Nove okužbe so včeraj odkrili v kar 30 občinah po državi. Znova je bilo največ primerov, 14, v Ljubljani, kjer je trenutno skoraj sto okuženih. Po eno novo okužbo so med drugim potrdili tudi v Novem mestu, Trebnjem, Krškem in Mirni Peči.

Slovenska nogometna reprezentanca bo danes ob 20.45 uri, v Stožicah igrala prvo tekmo v drugi izvedbi lige narodov. Tekmec bo Grčija. Slovenija Grčije še ni premagala. Naslednja tekma jo čaka v nedeljo, ko prav tako v Stožice pride Moldavija.

KRKA DOMA: Na lokalni cesti od Mokronoga proti Gorenjim Jesenicam sta danes okoli 7. ure na prehodu ceste čez železniško progo, ki je zavarovan le z andrejevim križem, trčila vlak in avto. 

V Domu upokojencev in oskrbovancev na Impoljci so v torek odkrili novo okužbo z novim koronavirusom, tako da sta zdaj tam dva okužena. Takoj so ukrepali, saj so 10 zaposlenih in 33 stanovalcev, ki so bili z okuženima v stiku, v torek testirali,
je povedala direktorica doma upokojencev Impoljca Darja Cizelj. Okuženi je vodja skupine, zato je bil tudi v stiku s stanovalci, so pa zaposlene, ki so bili v stiku z njim, umaknili iz delovnega procesa. Dom na Impoljci, v katerem je 260 stanovalcev in 187 zaposlenih v petih enotah, je do preklica za obiskovalce zaprt, tudi izhodi niso dovoljeni. 

Kristjan Čeh in Maruša Mišmaš Zrimšek sta zmagala v skupnem seštevku slovenske atletske lige v tej sezoni. Ptujčan Čeh je na šesti, zadnji tekmi v Novem mestu v metu diska zmagal z 61,97 m. Mišmaš Zrimšek pa v dolenjski prestolnici ni nastopila, zaradi današnjega teka na 1500 m v Franciji. Oba sta imela že pred tem praktično nedosegljivo prednost.
Na 31. mitingu v Novem mestu so nastopili predstavniki sedmih držav, najbolj zadovoljna pa je bila Maja Mihalinec (Mass). Najboljša slovenska atletinja lanskega leta je zmagala tako v teku na 100 (11,50) kot na 200 m (23,18). 

VREME ZA REGIJO
Dežurni prognostik z Agencije za okolje Brane Gregorčič napoveduje, da bo jasno, suho in toplo. 

Več v oddaji Krka ob enih

Krka ob enih, 03.09.2020

Informativna oddaja Radia Krka ob 13.uri