kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Urejajo drugi del mestnega jedra

Piše: M.K.

Čas objave:
04.09.2020 13:03

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: V Sloveniji so včeraj opravili 1733 testiranj in potrdili 47 novih okužb s koronavirusom. Trenutno je aktivno okuženih 505 oseb. Največ novih okužb so znova zabeležili v Ljubljani, in sicer kar deset. Po tri so med drugim zabeležili v občini Sevnica, po dve pa v Žužemberku. Po eno novo okužbo so potrdili tudi v občinah Brežice, Semič in Kostanjevica na Krki.

Zaradi slabšanja epidemiološke slike oz. večanja števila okužb s koronavirusom je vlada z odlokom začasno določila obvezno uporabo zaščitne maske v zaprtih javnih prostorih ter obvezno razkuževanje rok. Od danes naprej bodo spoštovanje odloka na terenu preverjajo tudi inšpektorji, ki lahko izrečejo kazen za neupoštevanje. Maska v zaprtih javnih prostorih sicer še naprej ni obvezna, če je možno zagotoviti primerno razdaljo.

Slovenska nogometna reprezentanca je na uvodni tekmi lige narodov v Ljubljani igrala neodločeno 0:0 z Grčijo.  Izbrance Matjaža Keka naslednja tekma čaka v nedeljo v Ljubljani proti Moldaviji.

KRKA DOMA: Okužbo s koronavirusom so potrdili tudi pri enem izmed učencev na OŠ Sava Kladnika Sevnica, so zapisali na spletnih straneh šole. Šola je bila o okužbi obveščena včeraj. Učenci in razredničarka razreda s potrjeno okužbo so bili napoteni v 14-dnevno karanteno, pouk pa bo zanje potekal na daljavo. Na šoli so izvedli tudi dodatno dezinfekcijo prostorov. 

V Novem mestu nadaljujejo urejanje drugega dela mestnega jedra. Na Rozmanovi ulici že potekajo arheološke raziskave, kljub vsemu bo ta projekt nekoliko manj zahteven od Glavnega trga, pravi župan Gregor Macedoni. Parkirišča na Rozmanovi ostajajo, jih bo pa nekaj manj. Vrednost naložbe je 2,3 milijona evrov.

Pohodniška skupina Tempoo, ekipa Semič, je pripravila že četrti pohod bosonogih na Mirno goro. 38 udeležencev se je zbralo na Blatniku. Pot dolga 4,5 km jih je vodila čez Škrilj, do Mirne gore. V približno dveh urah so premagali 566 m višinske razlike, po makadamskih poteh, kjer je bosonoge udeležence po podplatih pikal bukov žir. Vsi so kljub oviram na poti osvojili najvišji vrh Bele krajine.

VREME ZA REGIJO
Dežurni prognostik z Agencije za okolje Benedikt Strajnar napoveduje, da bo imela Dolenjska dva sončna dneva. 

Več v oddaji Krka ob enih 

Krka ob enih, 04.09.2020

Informativna oddaja Radia Krka ob 13.uri