hurgada, plaža Svet24.si

Morski pes je do smrti pogrizel še romunsko ...

šolar, šolarka Svet24.si

Fenomen slovenskega znanja: vsi odlični in vsi ...

kdo vam laze1 Necenzurirano

Kdo vas hujska #kolumna

pirc musar ms Reporter.si

Kako sta obogatela Nataša Pirc Musar in njen mož...

sveca Ekipa24.si

Tragedija! Nogometaš storil samomor! Vrgel se je ...

dejan-kontrec, nina-osenar Njena.si

Nina Osenar javnosti prvič pokazala sina

olimpija stozice mm Ekipa24.si

Olimpija ima novega trenerja! Jutri bo prestavila ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Na Impoljci imajo za rdečo cono 34 mest

Piše: M.K.

Čas objave:
09.09.2020 13:03

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: V Sloveniji so včeraj opravili 2560 testiranj na okužbo s koronavirusom, 79 testov je bilo pozitivnih, kar je največji dnevni prirast novookuženih pri nas do zdaj, prav tako gre tudi za največje število dnevno opravljenih testov. V državi je trenutno 590 aktivnih okužb.

Ob dnevu fetalnega alkoholnega sindroma strokovnjaki poudarjajo, da tudi manjša količina alkohola lahko škodi še nerojenemu otroku. Ocene tujih strokovnjakov kažejo, da se v Sloveniji na leto rodi okoli 80 otrok s fetalnim alkoholnim sindromom, s posledicami izpostavljenosti alkoholu pred rojstvom pa se jih skupaj rodi približno petkrat več. 

KRKA DOMA: V enotah Doma upokojencev in oskrbovancev Impoljca imajo za »rdečo cono« pripravljenih 34 mest. To je ob obisku pristojnega ministra Janeza Ciglerja Kralja povedala direktorica doma Darja Cizelj, ko jih je ta seznanil, da stavba nekdanje policije v Brežicah za to ni primerna. V sevniškem domu pa za rdečo cono nimajo prostora.

Preventiva je tek na dolge proge. Za zdravje moramo najprej poskrbeti sami, pravi Eva Čemas, direktorica Zdravstvenega doma Črnomelj, kjer so odprli Center za krepitev zdravja. Namenjen je vsem prebivalcem Bele krajine.

Na Rozmanovi ulici v Novem mestu potekajo arheološka izkopavanja, ki so potrdila že ob prenovi Glavnega trga odkrito najstarejšo oziroma prazgodovinsko in antično poselitev tega območja. Arheologi so hkrati ob njeni prenovi pregledali plasti v kleteh mestne hiše na Glavnem trgu 2. Vodja izkopavanj arheolog Aleš Tiran je povedal, da so odkrili kasneje prezidane temelje starejših stavb, ostanke stare, z deskami pokrite kanalizacije, sled antičnih in prazgodovinskih plasti, izstopala pa sta zasuto, več stoletij staro kamnito stopnišče, ki je vodilo v nekdanjo klet, in njegov portal.

VREME ZA REGIJO
Dežurni prognostik z Agencije za okolje Brane Gregorčič napoveduje sonce.

Več v oddaji Krka ob enih 

Krka ob enih, 09.09.2020

Informativna oddaja Radia Krka ob 13.uri