mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Novomeška Komunala bo dobila novo vodstvo

Piše: M.K.

Čas objave:
18.09.2020 13:03

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: V Sloveniji so včeraj opravili 3557 testov na okužbo s koronavirusom, kar je največ do zdaj, in pri tem potrdili rekordnih 137 okužb. Trenutno je aktivno okuženih 1116 ljudi. Intenzivno zdravljenje potrebuje 11 bolnikov s covidom-19, štirje bolniki so umrli. Okužbo so v četrtek potrdili v več kot 60 občinah, največ, 37, so jih zabeležili v Ljubljani, kjer je trenutno 232 aktivnih okužb. Po pet so jih potrdili v Kranju in Kamniku, v Mariboru in Šmarju pri Jelšah po štiri, po tri primere okužb so potrdili v občinah Rogaška Slatina, Pivka, Domžale, Ilirska Bistrica, Trbovlje in Slovenj Gradec. V ostalih občinah so potrdili po dve ali eno okužbo.

Na Hrvaškem so od včeraj potrdili še 234 okužb s koronavirusom. Zaradi covida-19 je umrlo šest ljudi.

Velika Britanija je Slovenijo umaknila s seznama varnih držav glede covida-19. Vse osebe, ki pripotujejo iz Slovenije, se bodo morale od sobote obvezno samoizolirati za 14 dni.

KRKA DOMA: Novomeška Komunala bo dobila novo vodstvo. Vlada RS je namreč na svoji včerajšnji 32. redni seji izdala odločbo o imenovanju njenega direktorja Gregorja Klemenčiča za vršilca dolžnosti generalnega direktorja Direktorata za okolje na Ministrstvu za okolje in prostor.

Olimpijski center v Češči vasi pri Novem mestu dobiva še eno tribuno in sanitarije. Gradnja severne tribune naj bi bila zaključena konec tega meseca vrednost naložbe je nekaj več kot 400 tisoč evrov.

Založba Goga bo v sodelovanju z Ano Desetnico tudi letos na Glavnem trgu gostila Rudija Potepuškega. Brezplačne ulične gledališke in cirkuške predstave bodo danes in jutri pred knjigarno Goga. Število obiskovalcev je tudi tokrat omejeno, zato so potrebne predhodne prijave preko Goginega spletnega obrazca. 

VREME ZA REGIJO
Dežurni prognostik z Agencije za okolje Blaž Šter napoveduje sončno in toplo vreme.

Več v oddaji Krka ob enih 

Krka ob enih, 18.09.2020

Informativna oddaja Radia Krka ob 13.uri