Ilyushin Il-96-300 Svet24.si

"Putinovo letalo" pristalo v Švici

profimedia-0370438252 Svet24.si

Slovenska družina z regresom na jahto

nova24tv, sds, janez-janša, boris-tomašič Necenzurirano

Madžari prodali Nova24TV. Razkrivamo, kdo je ...

kdo vam laze1 Reporter.si

Bumerang za Tomašiča: tožilstvo že preiskuje ...

roglic 22 pm Ekipa24.si

Primož Roglič osupnil s podrobnostmi glede ...

mark Zuckerberg Odkrito.si

Konec ali novi začetek!?

Roglič Ekipa24.si

Ste že videli to?!? Tako si Primož Roglič ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - V novomeški bolnišnici 20 postelj za bolnike s koronavirusom

Piše: M.K.

Čas objave:
22.09.2020 13:00

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: V Sloveniji so včeraj opravili 2335 testov na okužbo s koronavirusom, 88 jih je bilo pozitivnih. V bolnišnicah se zdravi 71 bolnikov, od tega jih 13 potrebuje intenzivno zdravljenje. Umrl ni noben bolnik s covidom-19. V domačo oskrbo so odpustili osem bolnikov.

Regulirani ceni 95-oktanskega bencina in dizelskega goriva bosta tudi v prihodnjih 14 dneh postavljeni pri enem evru, potem ko je vlada nekoliko zvišala trošarine za bencine in plinsko olje za pogon. Konec meseca se sicer izteče uredba, po kateri vlada regulira cene goriv, ministrstvo za gospodarstvo pa ne razkriva, ali bo predlagalo deregulacijo.

KRKA DOMA: Splošna bolnišnica Novo mesto je pripravljena na sprejem bolnikov s covidom-19. Zaenkrat lahko zanje zagotovijo 20 postelj, dovolj pa imajo tudi medicinskih ventilatorjev in druge potrebne opreme. Bolj jih v bolnišnici skrbi pomanjkanje kadra. 

Borut Turk, ki ga obtožnica bremeni, da je 23. februarja letos v naselju Potok pri Straži umoril svojo partnerko Romano Muhič, je včeraj na okrožnem sodišču v Novem mestu povedal, da krivde ne priznava. Okrajna državna tožilka Maja Hutar je za primer priznanja krivde Turku ponudila enotno 23 let in šest mesecev za kaznivo dejanje umora, ter dve leti za lahko telesno poškodbo, ki jo je prizadejal Semirju Hasanoviću, ki je pokojni Romani skušal pomagati, Turk pa ga je pri tem z nožem porezal po roki. 

Direktor novomeškega kolesarskega kluba Adria Mobil, ki je organizator dirke po Sloveniji, Bogdan Fink ni pričakoval, da bi lahko Tadej Pogačar na Dirki po Franciji premagal Primoža Rogliča in mu vzel rumeno majico. Predstave obeh je dvignil v nebo. Fink je še povedal, da če tukaj ne bi bilo slovenskega gospodarstva, ki vlaga v klube, te eksplozije ne bi bilo. V primeru Primoža Rogliča sta zgodbo naprej potegnili Adria Mobil in Krka, pri Tadeju so bili drugi. 

VREME ZA REGIJO
Dežurni prognostik z Agencije za okolje Brane Gregorčič napoveduje, da bo vreme podobno, kot danes, tudi jutri in v četrtek. 

Več v oddaji Krka ob enih 

Krka ob enih, 22.09.2020

Informativna oddaja Radia Krka ob 13.uri