golob jansa xx Svet24.si

Takšen je odziv Roberta Goloba na nagajanje SDS

Matej Periš Svet24.si

Oče pogrešanega 27-letnika: "Matej je svojo ...

zelenski jansa tw Necenzurirano

Janševo orožarsko darilo Ukrajini

tonin jansa bobo2 Reporter.si

Tonin je že pred tednom dni vedel, kakšno past ...

kuljak 1 Ekipa24.si

Se ga spomnite? Ruski telovadec, ki je provociral ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Sanela kot dekle žrtev ...

nogomet otroci Ekipa24.si

Joj?! Predsednik vlade se je osmešil pri nogometu...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Koliko je okuženih v Domu starejših občanov Črnomelj?

Piše: M.K.

Čas objave:
14.10.2020 13:03

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: Pri nas so včeraj opravili 4902 testa na okužbo z novim koronavirusom, potrjenih je bilo rekordnih 707 okužb. V primerjavi s ponedeljkom se je število novih okužb skoraj podvojilo. Umrla sta dva bolnika s covidom-19, v bolnišnicah se jih zdravi 210.

Slovenska nogometna reprezentanca bo danes ob 20.45 igrala četrto tekmo v letošnji izvedbi lige narodov. V ligi C in skupini 3 bo v Kišinjovu igrala proti Moldaviji. Izbranci Matjaža Keka želijo dozdajšnjim sedmim točkam dodati še tri.

KRKA DOMA: V Domu starejših občanov Črnomelj, je bilo dodatno odvzetih 47 brisov pri stanovalcih in pri 17 zaposlenih. Test je bil pozitiven še pri 3 stanovalcih, zaposleni so vsi negativni. Stanovalci s potrjeno okužbo so bili prepeljani v negovalno bolnišnico Ljubljana. Pozitivni stanovalci niso kazali vidnih znakov okužbe, zato so po navodilih epidemiološke službe s ciljem preprečevanja širjenja okužbe v ponedeljek odvzeli bris še vsem ostalim 136 stanovalcem. Test je bil pri vseh stanovalcih negativen. Včeraj pa je eden od stanovalcev začel kazati  znake okužbe. Odvzet mu je bil bris, rezultat je bil pozitiven. Od skupno 183 odvzetih brisov pri stanovalcih jih je 5 pozitivnih na koronavirus, ni pa pozitiven nihče od zaposlenih. Dom je za obiskovalce do nadaljnjega zaprt.

Dolenjski muzej Novo mesto in Medobčinski muzej Kamnik sta pripravila ogled gostujoče razstave Mamut po mamutu. Izjemno zanimiva razstava bo v Dolenjskem muzeju v Novem mestu na ogled do 31. maja prihodnje leto. 

V Lamutovem likovnem salonu Galerije Božidarja Jakca v Kostanjevici na Krki je na ogled fotografska razstava Re-konstruiranje arhitekture: Nezgrajena serija Ane Skobe.Razstava, ki je nastala v sodelovanju s Fakulteto za arhitekturo v Ljubljani, je na ogled do 10. januarja.

VREME ZA REGIJO
Dežurni vremenoslovec z Agencije za okolje Brane Gregorčič napoveduje, da bo jutrišnji dan oblačen in deževen. Ohladilo se bo. 

Več v oddaji Krka ob enih 

Krka ob enih, 14.10.2020

Informativna oddaja Radia Krka ob 13.uri