prebujenje Dobra karma

Človeštvo je na poti v peto dimenzijo - 10 ...

ilka1 Svet24.si

Ilka ne čaka na obletnico, sproti si privošči, ...

gaber marolt mediaspeed Reporter.si

Marko Potrč ima družbo: to je vplivnež, ki ...

infekcijska-klinika, ukc-ljubljana, koronavirus, covid Svet24.si

V torek naj bi število novookuženih preseglo 2200

milan-krek Necenzurirano

Obljubljali brezplačno cepivo za vse, a tega niso...

Anže Šuštar, Alenka Gotar Odkrito.si

Zgodba z naslovnice Nove: "Zmerjali so naju z ...

3_LUka basi doma Njena.si

Luka Basi ustvarjalen v karanteni

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Koliko je okuženih v Domu starejših občanov Črnomelj?

Piše: M.K.

Čas objave:
14.10.2020 13:03

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: Pri nas so včeraj opravili 4902 testa na okužbo z novim koronavirusom, potrjenih je bilo rekordnih 707 okužb. V primerjavi s ponedeljkom se je število novih okužb skoraj podvojilo. Umrla sta dva bolnika s covidom-19, v bolnišnicah se jih zdravi 210.

Slovenska nogometna reprezentanca bo danes ob 20.45 igrala četrto tekmo v letošnji izvedbi lige narodov. V ligi C in skupini 3 bo v Kišinjovu igrala proti Moldaviji. Izbranci Matjaža Keka želijo dozdajšnjim sedmim točkam dodati še tri.

KRKA DOMA: V Domu starejših občanov Črnomelj, je bilo dodatno odvzetih 47 brisov pri stanovalcih in pri 17 zaposlenih. Test je bil pozitiven še pri 3 stanovalcih, zaposleni so vsi negativni. Stanovalci s potrjeno okužbo so bili prepeljani v negovalno bolnišnico Ljubljana. Pozitivni stanovalci niso kazali vidnih znakov okužbe, zato so po navodilih epidemiološke službe s ciljem preprečevanja širjenja okužbe v ponedeljek odvzeli bris še vsem ostalim 136 stanovalcem. Test je bil pri vseh stanovalcih negativen. Včeraj pa je eden od stanovalcev začel kazati  znake okužbe. Odvzet mu je bil bris, rezultat je bil pozitiven. Od skupno 183 odvzetih brisov pri stanovalcih jih je 5 pozitivnih na koronavirus, ni pa pozitiven nihče od zaposlenih. Dom je za obiskovalce do nadaljnjega zaprt.

Dolenjski muzej Novo mesto in Medobčinski muzej Kamnik sta pripravila ogled gostujoče razstave Mamut po mamutu. Izjemno zanimiva razstava bo v Dolenjskem muzeju v Novem mestu na ogled do 31. maja prihodnje leto. 

V Lamutovem likovnem salonu Galerije Božidarja Jakca v Kostanjevici na Krki je na ogled fotografska razstava Re-konstruiranje arhitekture: Nezgrajena serija Ane Skobe.Razstava, ki je nastala v sodelovanju s Fakulteto za arhitekturo v Ljubljani, je na ogled do 10. januarja.

VREME ZA REGIJO
Dežurni vremenoslovec z Agencije za okolje Brane Gregorčič napoveduje, da bo jutrišnji dan oblačen in deževen. Ohladilo se bo. 

Več v oddaji Krka ob enih 

Krka ob enih, 14.10.2020

Informativna oddaja Radia Krka ob 13.uri