Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - V prometni nesreči umrl 22-letni voznik osebnega avta

Piše: M.K.

Čas objave:
16.10.2020 13:03

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: V Sloveniji so včeraj ob opravljenih 5196 testih potrdili 834 novih okužb. Štirje bolniki s so umrli. V bolnišnicah se zdravi 242 bolnikov s koronavirusom, od tega 45 na intenzivni negi, 24 pa jih diha s pomočjo respiratorja.  Iz bolnišnic so včeraj odpustili devet bolnikov s koronavirusom.

Od danes je obvezna uporaba zaščitne maske tudi na odprtih javnih krajih in v osebnih vozilih, če je v njem več oseb, ki ne živijo v istem gospodinjstvu. Izjema so na primer otroci do 6. leta in osebe, ki izvajajo individualno športno vadbo, če je zagotovljena medosebna razdalja vsaj tri metre.

Med novim svežnjem ukrepov je odlok, ki omejuje gibanje prebivalstva med rdečimi in oranžnimi statističnimi regijami. V rdečih regijah od danes velja splošna prepoved prireditev, shodov, porok in verskih obredov ne glede na že predhodno pridobljeno pozitivno mnenje Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Izjeme so posamične prireditve, ki že imajo predhodno pozitivno mnenje.

KRKA DOMA: Na splošnem oddelku brežiškega Doma starejših občanov (DSO) so rezultati testiranja, ki so ga naknadno opravili pri 87 stanovalcih in zaposlenih, ki so bili v stiku z okuženimi, pokazali, da je okuženih še enajst stanovalcev in pet zaposlenih, enajst zaposlenih je zaradi stikov z okuženimi v samoizolaciji, je povedala direktorica Darja Cizelj. Zaradi pomanjkanja kadra so takoj prešli na 12-urni delovnik, nekaj zaposlenih se bo v naslednjih dneh vrnilo na delo, tako Cizljeva upa, da bodo zaenkrat zmogli premagati kadrovsko stisko.

Novomeški policisti so bili včeraj nekaj pred 21.uro obveščeni o hudi prometni nesreči na cesti med Dvorom in
Žužemberkom. Policisti so opravili ogled in po prvih ugotovitvah je 22-letni voznik vozil osebni avto iz smeri Dvora proti
Žužemberku. V ovinku je izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v brežino. Vozilo je po trčenju odbilo na cesto, na nasprotno smerno vozišče, kjer je drselo po vozišču in trčilo v tovornjak s pripetim priklopnikom, ki ga je iz nasprotne smeri pripeljal 53-letni voznik. 22-letni voznik osebnega avta je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče, voznik tovornjaka in sopotnik sta bila v nesreči lažje poškodovana. 

Zaradi trenutnih razmer Glas mladih prestavljajo v e-obliko! Avdicij v fizični obliki jutri (v sobot, 17.10), v Kulturnem domu Črnomelj ne bo!, so sporočili iz Zavoda za izobraževanje in kulturo Črnomelj. Podaljšali so tudi rok prijave, tako se mladi glasbeniki lahko prijavijo in jim pošljejo video s svojo kratko predstavitvijo in nastopom s svojo avtorsko skladbo do 21. oktobra. Strokovna komisija bo na podlagi posnetkov izbrala finaliste. Novosti letošnjega Glasa mladih so, da mladi glasbeniki lahko na avdicijah sodelujejo zgolj z avtorskimi skladbami, avtor skladbe je lahko tudi tretja oseba, ki pa ne nastopa na odru in mora biti mlajša od 35 let. Finalni večer bo izveden kot e-prireditev. Najboljši z avdicij se bodo predstavili v naprej posneti oddaji, ki bo premierno predvajana na Youtubu v petek, 20. novembra, ob 20. uri. Občinstvo bo lahko za najboljše glasbenike glasovalo preko spleta.

VREME ZA REGIJO
Vremenska napoved Agencije za okolje
Jutri bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Zjutraj in deloma dopoldne bo ponekod po nižinah megleno. Najnižje jutranje temperature bodo od -1 do 5, najvišje dnevne od 9 do 14°C. V nedeljo in ponedeljek bo prevladovalo sončno vreme.

Krka ob enih, 16.10.2020

Informativna oddaja Radia Krka ob 13.uri