Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Nova okužba v DSO Novo mesto

Piše: M.K.

Čas objave:
29.10.2020 13:03

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: V Sloveniji so včeraj opravili 7202 testov na okužbo z novim koronavirusom, pozitivnih je bilo 2488 testov. Na intenzivni negi se zdravi 109 bolnikov s covidom-19, 14 bolnikov pa je v bolnišnicah umrlo.  V Ljubljani je bilo včeraj 337 novih okužb, v Mariboru 79, še vedno pa je najhuje na Gorenjskem, kjer je bilo potrjenih skoraj 20 odstotkov vseh okužb. Samo v Kranju imajo 132 novih. 

Pred prazniki je pričakovan nekoliko povečan obisk trgovin z živili, saj bodo te ob prazničnih dneh zaprte. Novi koronavirus se po ugotovitvah stroke sicer ne prenaša prek hrane, kritična točka za njegov prenos so predvsem stiki med ljudmi pred blagajno. Torej za okužbo so nevarnejše čakalne vrste, kot embalaža, potencialno pa lahko koronavirus pride tudi na embalažo živil.

Z današnjim dnem je vključevanje necepljenih otrok v javne vrtce omejeno. Pravne osebe, ki bodo ravnale v nasprotju z navedenimi omejitvami, se kaznuje z globo od 400 do 40.000 evrov.

KRKA DOMA: Novo okužbo imajo tudi v Domu starejših v Novem mestu. Okužena je ena zaposlena. Delo na oddelku, kjer je delala, poteka nemoteno naprej v skladu z že prej sprejetimi ukrepi in kriznim načrtom. Zdravstveno stanje stanovalcev je stabilno in ne kažejo znakov, značilnih za covid-19. Vsem, ki so bili v stiku z okuženo delavko, so že odvzeli bris. 

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Novo mesto so na Okrožno državno tožilstvo Novo mesto podali kazensko ovadbo zoper 32-letnega in 44-letnega moškega. Osumljena sta, da sta v sostorilstvu skušala pretihotapiti drogo oz. prepovedane substance. Pravosodni policisti so v zaporu na Dobu 22. septembra opravili redni varnostni pregled vozila in osebe, ki naj bi na območju zavoda opravila servisiranje delovnega stroja. V avtomobilu znamke Audi so v prostoru za rezervno pnevmatiko odkrili tri zavoje, v katerih je bilo več mobilnih telefonov, USB modemi, SIM kartice, 112 tisoč tablet, 28 stekleničk z neznano snovjo, 37 injekcijskih brizg in 62 igel. 

Za granitne kocke, prepoznaven element novomeških ulic, se boste lahko potegovali na dveh javnih dražbah, ki se bosta odvili 10. in 12. novembra v prostorih Mestne občine Novo mesto. Izključni ceni za eno granitno kocko sta 28 in 20 centov bruto, sodelujejo pa lahko tako pravne kot fizične osebe. V torek, 10. novembra ob 9. uri, in četrtek, 12. novembra ob 9. uri, bosta v prostorih Mestne občine Novo mesto na Seidlovi cesti 1 v sejni sobi v pritličju potekali javni dražbi granitnih kock.  Na prvi dražbi se bo dražilo do 17000 kock, na drugi dražbi pa kar 54575 granitnih kock. 

VREME ZA REGIJO
Dežurni vremenoslovec z Agencije za okolje Blaž Šter napoveduje prijetne temperature in jasno vreme. 
Več v oddaji Krka ob enih 

Krka ob enih, 29.10.2020

Informativna oddaja Radia Krka ob 13.uri