Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Bodoči mizarji na ogled postavili svoje izdelke

Piše: M.K.

Čas objave:
26.06.2020 13:04

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: V Sloveniji so včeraj testirali 843 ljudi in potrdili enajst okužb z novim koronavirusom, štiri na Škofljici, tri v Škofji Loki, po enega pa v Ljubljani, Kobaridu, Ljutomeru in Preboldu. Dozdaj so skupaj potrdili 1558 okužb, je razvidno iz podatkov sledilnika Covid-19. V bolnišnici zdravijo osem bolnikov s covidom-19, dva potrebujeta intenzivno nego, kar je eden več kot v sredo.V Škofji Loki so okužbo potrdili pri enem od učencev Osnovne šole Cvetka Golarja. Za razredničarko in sošolce je predvidena karantena.

Hrvaški epidemiologi so od včeraj zabeležili še približno 40 okuženih z novim koronavirusom, poročajo hrvaški mediji. Približno polovica novih primerov je v Zagrebu. Iz Zadra so sporočili, da je med okuženimi tudi voznik kombija, v katerem so bili teniški igralci na nedavnem turnirju.

V ZDA so do včeraj zvečer našteli več kot 2,4 milijona okužb s koronavirusom, umrlo pa je že 122.550 ljudi. Okužbe naraščajo skoraj tako hitro kot na vrhuncu pandemije aprila, vendar pa število smrtnih žrtev sedaj narašča počasneje.

Številne Avstralce ob najnovejšem vnovičnem izbruhu novega koronavirusa v Melbournu očitno grabi panika in so se odločili obnoviti domače zaloge toaletnih potrebščin in hrane. Po vsej Avstraliji so morali zato supermarketi danes omejiti nakupe toaletnega papirja, da ga ne bi ljudje znova panično razgrabili s trgovskih polic.

KRKA DOMA: Z razstavo izdelkov zaključnih letnikov novomeškega Šolskega centra Novo mesto, Srednje gradbene, lesarske in vzgojiteljske šole, so mizarji, mizarji vajenci in lesarski tehniki hkrati z zaključnimi izpiti in maturo ter izdelki, ki so nastali v okviru projektnih nalog za poklicno maturo konec šolskega leta zaključili izobraževanje. Uporabljali so različne vrste lesa, od javorja, smreke do oreha. Razstava bo v prostorih Obrtno-podjetniške zbornice Novo mesto odprta do konca julija letošnjega leta.

Na predvečer dneva državnosti, sta Občina Semič in Kulturni center Semič pripravila proslavo ob državnem prazniku. Slavnostna govornica je bila semiška županja Polona Kambič. Po proslavi so pripravili še kino na prostem.

Na nedavni slavnostni seji Občinskega sveta Občine Mirna je župan Dušan Skerbiš podelil letošnja občinska priznanja. Srečko Križnik je prejel zahvalo za dolgoletno aktivnost in sodelovanje pri razvoju prej krajevne skupnosti, danes občine Mirna, še posebej za prizadevanja za izboljšanje stanja infrastrukture, kot so vodovod, telefon in asfaltiranje cest.
Plaketo je letos prejel Boštjan Kolenc za začetek postopkov za ureditev Poslovno-industrijske cone Mirna ter za koordinacijo med občino, upravno enoto in zainteresiranimi investitorji. Prostovoljno gasilsko društvo Selo pri Mirni pa je dobilo zahvalo ob 100-letnici obstoja za uspešno in nesebično delovanje na področju varstva pred požari ter naravnimi in drugimi nesrečami, za vzgojo in usposabljanje mladine ter za varovanje občanov in njihovega premoženja. Priznanje je prevzel predsednik Andrej Kirm. Občina Mirna sicer praznuje svoj praznik 1. julija.

VREME ZA REGIJO
Dežurni prognostik z Agencije za okolje Brane Gregorčič napoveduje poletni konec tedna, najvišje temperature bodo najverjetneje v Beli krajini. 

Več v oddaji Krka ob enih

Krka ob enih, 26.06.2020

Informativna oddaja Radia Krka ob 13.uri