mojca_fartek_retnje_pp_trzic_22.4.2024 (1) Svet24.si

56-letna Mojca od doma odšla peš, vrnila se ni. ...

Ijen Svet24.si

Turistka zgrmela 70 metrov v krater aktivnega ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – Bombe včeraj v šentjernejski banki ni bilo

Piše: Radio Krka

Čas objave:
21.04.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Ta teden poteka nacionalna preventivna akcija Hitrost, danes pa so nadzor nad prehitrimi vozniki še nekoliko okrepili, saj poteka maraton nadzora hitrosti in sicer ves dan, do 18. ure. Maraton nadzora hitrosti poteka na 589-ih vnaprej napovedanih lokacijah oziroma relacijah, ki jih najdete tudi na naši spletni strani.

Včeraj je bilo opravljenih 4816 PCR testov in ob tem potrjenih 1034 okužb z novim koronavirusom. V bolnišnicah se zdravi 631 covidnih bolnikov, od tega 155 na oddelkih za intenzivno terapijo. Umrli so štirje covidni bolniki. Vlada bo sicer danes obravnavala epidemiološko stanje, govorili bodo tudi o sproščanju ukrepov po vladnem semaforju.

KRKA DOMA:
Neznanec je včeraj dopoldne poklical v eno izmed poslovnih stavb v Šentjerneju in naznanil, da je v njej podstavljeno eksplozivno telo. Policisti so poslopje izpraznili in pregledali, a eksplozivnega telesa niso našli. Zaradi dogodka in zavarovanja kraja je bila nekaj časa zaprta cesta Novo mesto-Šentjernej-Kostanjevica na Krki.

Predvidoma prihodnji mesec bosta v Novem mestu zaživeli dve podporni pogovorni skupini - Podporna pogovorna skupina »Pogovor pomaga.« za ljudi v stiski in pa podporna pogovorna skupina za mlade do 28 let. Teme, o katerih bodo govorili, bodo različne, predvsem gre za vsebine, ki jih bodo člani skupine prinesli s seboj na srečanje in želeli o njih govoriti. Skupina največ osmih udeležencev se bo srečevala enkrat tedensko, srečanja se bodo predvidoma začela maja.

V Kozjanskem parku so uredili tri mlake v velikosti okoli 250 kvadratnih metrov. Gre za pomemben ukrep za krepitev populacij dvoživk, predvsem ciljnih vrst, kot so nižinski urh, hribski urh in veliki pupek. V prihodnjih sedmih letih bodo v Kozjanskem parku zgradili podhode in ograjo na Trebčah, ki bodo dvoživkam omogočili varno prehajanje cest ob selitvah, na območju Jovsov kupili še 13 hektarjev zemljišč in uredili še dodatnih sedem mlak, na območju Bohorja pa bodo uredili 30 mlak za izboljšanje stanja ohranjenosti hribskega urha.

Košarkarji Krke so v zaostali tekmi lige Aba doma izgubili s Crveno zvezdo. Tako krog pred koncem rednega dela lige ostajajo na pozicijah, ki vodijo v razigravanje za obstanek, Crvena zvezda pa je na pragu osvojitve prvega mesta pred končnico. Novomeščani se lahko izognejo predzadnjemu mestu in dodatnih tekem, če v zadnjem krogu v ponedeljek premagajo FMP oziroma v primeru poraza, če Split izgubi na gostovanju pri Partizanu.

Osrednja informativna oddaja, 21.4.2021

Krka ob enih