mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – Boni rešujejo turistično sezono v zidanicah na Dolenjskem

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
03.08.2020 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" je bila danes z vami Renata Mikec.

SVET NA KRKI: Jutranja prometna nesreča je povsem ohromila promet na gorenjski avtocesti. Udeležena so bila eno osebno in dve tovorni vozili. Nesreča se je zgodila okoli pol četrte ponoči na območju nekdanje cestninske postaje Torovo v smeri Karavank, promet pa je bil sproščen malo po sedmi uri.

Enota Center celjskega vrtca Tončke Čečeve, ki je bila zaradi okužb z novim koronavirusom zaprta od 27. julija, je danes spet odprta. V vrtčevskem varstvu je bilo dopoldne tako 11 otrok, ki niso bili v neposrednem stiku z okuženimi strokovnimi delavkami.

KRKA DOMA: Na Dolenjskem, kjer so se pred desetletjem lotili razvijanja turizma v vinogradniških zidanicah, si na račun okrepljenega zanimanja slovenskih gostov za domače okolje obetajo dobro turistično sezono. To rešujejo turistični boni. Delež domačih gostov je bil lani manj kot 25-odstoten, letos pa dosega tri četrtine.

V taboru Mojca v Dolenjskih Toplicah, ki ga upravlja društvo prijateljev mladine Mojca Novo mesto, bo to poletje v devetih terminih letovalo čez tisoč otrok, starih od 4 do 15 let. Starši tamkajšnjih otrok imajo zdaj možnost plačila nastanitev otrok tudi s turističnimi boni.

Na Velikem Slatniku in v njegovi okolici so tudi ob koncu letošnjega julija opazili največje nočne metulje pri nas, tako imenovane japonske sviloprejce ali jamamaje. V evropskih gozdovih so se ti prvič pojavili pred 150-timi leti prav na Velikem Slatniku. Njegova jajčeca je tja prinesel Jan Mach že leta 1866.

Podrobneje o vsem v oddaji »Krka ob enih«.

Krka ob enih, 03.08.2020

Osrednja informativna oddaja