Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – Brežicam nepovratna sredstva za sofinanciranje gradnje dveh vrtcev

Piše: Radio Krka

Čas objave:
23.12.2020 13:04

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Včeraj so po 6524 testiranjih potrdili 1913 okužb. Delež pozitivnih izvidov testov je bil tako 29,3-odstoten, umrlo je 36 covidnih bolnikov.

Le še danes je mogoče po državi koristiti nekatere storitve, denimo frizerske in kozmetične, obiskati cvetličarno ali avtopralnico ter nekatere trgovine, med drugim s tehničnim blagom, preden se jutri za čas praznikov nabor dovoljenih dejavnosti znova skrči.

Mineva 30 let od plebiscita, na katerem smo se Slovenci odločali o odcepitvi od Jugoslavije in samostojni državi Sloveniji. Na njem se je velika večina volivcev izrekla za samostojnost. Državna proslava bo v obliki TV-oddaje in jo bo predvajala TV Slovenija. Slavnostni govornik bo premier Janez Janša.

KRKA DOMA:
Občina Brežice je v letošnjem letu začela z gradnjo vrtcev v Artičah in v Dobovi. Župan občine Brežice Ivan Molan je ob podpisu pogodb napovedal, da bo občina iskala dodatne vire sredstev za gradnjo vrtcev, ki sta zasnovana kot energetsko učinkoviti stavbi, zato se je občina prijavila in bila uspešna na javnem pozivu Eko sklada. Dodatna sredstva so tudi predpogoj za pogovore z izvajalci glede možnosti hitrejšega dokončanja izgradnje vrtcev. Vrtca bi bila tako lahko dokončana že do konca leta 2021.

Množično testiranje na okužbo z novim koronavirusom s hitrim testi danes poteka v kar 21-ih krajih po Sloveniji, med drugim še vedno v Novem mestu danes do 17-ih in jutri med 9. in 15. uro v avli Kulturnega centra Janeza Trdine ter v Sevnici, v zdravstvenem domu, danes do 15.ih in še jutri od 9. do 15. ure. Poleg tega pa je testiranje mogoče tudi v Kostanjevici v zdravstvenem domu danes do 17-ih in jutri od 9. do 15. ure, v zdravstvenem domu v Brežicah ter v zdravstvenem domu v Krškem prav tako danes do 17. ure in jutri med 9. in 15. uro. Testiranje je brezplačno, občani naj imajo pri sebi osebni dokument in zdravstveno kartico. Na izid testiranja bo potrebno počakati 15 minut.

Novomeški policisti so zaradi suma posesti prepovedanega orožja izvedli več hišnih preiskav. V torek so v Brezju pri 24-letniku našli in zasegli puško in štiri naboje, pri 33-letniku 156 prepovedanih petard in 42 nabojev, pri 31-letniku pa prepovedane tablete, tri ukradene registrske tablice in dve petardi.

Seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic so včeraj nekaj minut po 11-ti zvečer zabeležili šibek potresni sunek magnitude 0,5. Žarišče potresa je bilo v bližini Črnomlja, čutili so ga posamezni prebivalci Dragatuša in okolice.

Osrednja informativna oddaja, 23.12.2020

Krka ob enih