Manca Špik Dobra karma

Manca Špik s hčerko preseljena na povsem ...

Vesna Šošterič (2) Svet24.si

Razvpita resničnostna zvezdnica išče moškega

HUAWEI_P40_0021 Svet24.si

Pet razlogov, zakaj izbrati Huawei P40 lite

Dejan Židan in Tanja Fajon Svet24.si

Židan ob odstopu: "Prišel je čas, da slovensko ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Razkrivamo poti provizij za TEŠ6

Soraja 2 Odkrito.si

Torbica za 3.000 evrov in še kaj!

Mijo Matić Njena.si

Takole po karanteni uživa sanjski Mijo

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Civilna iniciativa opozarja na dolgotrajnost sanacije pogorišča v Zalogu

Piše: Radio Krka

Čas objave:
26.03.2019 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI: Prvič po petih mesecih je dizelsko gorivo spet cenejše od bencina. Liter 95-oktanskega bencina je dražji za skoraj tri cente, liter dizelskega goriva cenejši za dober cent. Pred matičnim odborom DZ se danes nadaljuje predstavitev kandidata za zdravstvenega ministra Aleša Šabedra. Poslanci bodo zaslišanje nadaljevali popoldan. Pomladno nabiranje čemaža zahteva potrebno znanje. Čemaž, jesenski podlesek, čmerika in šmarnica imajo podobne podolgovate liste, zato so zamenjave pogoste in lahko tudi usodne.

KRKA DOMA: Civilna iniciativa Zalog-Loke je predsednika vlade Marjana Šarca te dni pisno opozorila na dolgotrajnost sanacije pogorišča v Zalogu. Da ne bi predolgo čakali, bodo skušali pritisniti na ministrstvo in inšpektorat, da bi te postopke čim prej speljali in sanacijo začeli vsaj v poletnih mesecih, če že ne pred poletjem.
Spomladi se zvrstijo številne čistilne akcije v naravi in takšne so se lotili tudi na območjih občin Novo mesto in Mirna Peč. V Novem mestu se je tradicionalni čistilni akciji pridružila večina krajevnih skupnosti, v občini Mirna Peč so učenci Osnovne šole Toneta Pavčka čistili okolico šole in središče Mirne Peči, na pomoč so jim priskočila tudi društva in druge organizacije.
V šmarješki dolini vre zaradi novice, da se je občina odpovedala predkupni pravici za nakup dveh zemljišč in hiše v Klevevžu. Kot je povedal svetnik Branko Zoran, ki se že leta zavzema za razvoj Klevevža, je odločen, da mora občina odkupiti ta zemljišča, to idejo pa podpira tudi veliko krajanov, ki s peticijo za to tudi zbirajo podpise.
Minuli konec tedna sta Grajsko lutkovno gledališče Sevnica in KŠTM Sevnica pripravila 10. praznovanje Svetovnega dneva lutk na Gradu Sevnica. Dogajanje se je pričelo z otvoritveno slovesnostjo v grajskem atriju in branjem svečane poslanice Svetovne lutkovne organizacije Unima. Sledile so tri lutkovno-igrane predstave, dogajanje obogatili še z lutkovno delavnico za otroke in animacijo različnih tipov lutk.

Osrednja informativna oddaja, 26.3.2019

Osrednja informativna oddaja