Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – Današnji svetovni dan čebel prinaša med nas razmislek

Piše: Radio Krka

Čas objave:
20.05.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic so ponoči ob 1.29 zabeležili šibek potresni sunek, magnitude 1,4. Po prvih podatkih je bilo žarišče potresa v bližini Brežic, potres pa so čutili posamezni prebivalci Cerkelj ob Krki in okolice.

Šest slovenskih vojakov je po četrtkovi odločitvi vlade že zapustilo Afganistan in so danes v zgodnjih jutranjih urah pristali na letališču v Rimu. Zdaj bodo nadaljevali pot v domovino.

KRKA DOMA:
Današnji 20. maj je svetovni dan čebel, ki ga od leta 2017 praznujemo na pobudo Čebelarske zveze Slovenije. Ta dan svetovno javnost opozarja, da so čebele za naše preživetje na planetu Zemlja izredno pomembne. O dragocenosti čebel in o razmisleku, ki ga med nas prinaša njihov praznik, je med drugim spregovoril župan Občine Sevnica Srečko Ocvirk, sicer pa je Občina Sevnica svoj odgovoren odnos do čebel potrdila tudi z odličnim tretjim mestom na izboru čebelam prijaznih občin v organizaciji Čebelarske zveze Slovenije.

Na vojaškem letališču Cerklje ob Krki je bila včeraj slovesnost ob končanju prve faze njegove posodobitve, začete leta 2008. Uradnega odprtja novih pridobitev se je udeležil tudi minister za obrambo Matej Tonin. Letališče je z zadnjimi posodobitvami postalo pravo vojaško letališče, ki omogoča vzletanje in pristajanje ob vseh vremenskih pogojih in tudi ponoči. Gre za pomemben korak naprej, ki bo ob večji obremenjenosti letališča domačinom omogočil dodatno zaposlovanje.

Novomeški košarkarji so si z zmago na tretji, odločilni polfinalni tekmi Lige Nova KBM proti Rogaški s 85 proti 77, priborili prvo finale državnega prvenstva po treh letih, skupaj pa bo to že deseto. Prva finalna tekma s Cedevito Olimpijo bo v sredo v Ljubljani, že to soboto pa Krko z Olimpijo čaka polfinale Pokala Spar.

Policisti PP Novo mesto so bili sinoči nekaj pred 21. uro obveščeni, da naj bi bilo iz naselja Brezje slišati streljanje. Takoj so se odzvali, preverili okoliščine in ugotovili, da je 20-letni kršitelj streljal s plinsko pištolo na dvorišču bivalnega objekta. Pištolo, s katero je motil javni red in mir, so mu zasegli, našli in zasegli so tudi tulce nabojev.

Osrednja informativna oddaja, 20.5.2021

Krka ob enih