kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – Delno prenovljena šola v Dragatušu sprejela učence

Piše: Radio Krka/MP

Čas objave:
23.02.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Včeraj so pristojni opravili 4369 PCR-testov na okužbo z novim koronavirusom. Pozitivnih testov je bilo 899, kar je 20,6 odstotka. Opravljenih je bilo tudi 35.320 hitrih antigenskih testov.

Poslanci bodo danes na izredni seji odločali o tem, ali bo Janez Poklukar postal novi minister za zdravje. Če bo prepričal poslance, bo postal 18. minister za zdravje doslej, tretji v tej vladi. Med prve naloge uvršča spopad z epidemijo in izboljšanje dostopnosti do zdravstvenih storitev.

Slovenija dobiva novo letalsko družbo z imenom SouthEast Airlines, ki bo v začetni fazi ponujala predvsem čarterske prevoze z letali Airbus A320, poroča spletni letalski portal Sierra5. Prvi komercialni let z uporabo lastnega certifikata letalskega prevoznika načrtuje v začetku junija.

KRKA DOMA:
V Osnovni šoli Komandanta Staneta v Dragatušu so včeraj odprli lani prenovljene šolske prostore. Stari del šole so energetsko sanirali in prenovili kuhinjo, tako je šola pridobila funkcionalno in sodobno kuhinjo s spremljajočimi prostori. Prenova je bila zahtevna in je trajala dlje časa kot so načrtovali. Občina je za naložbo odštela nekaj več kot 700.000 evrov lastnega denarja.

V Brežicah so pridobili gradbeno dovoljenje za obnovo Vodovodnega stolpa, simbola mesta in občine, ki ga želijo urediti kot razgledno točko, ki bo obogatila turistično ponudbo. Stolp bo v celoti namenjen kulturnim in tehničnim vsebinam znamenitosti Brežic. Spremljevalne dejavnosti kot so info točka, trgovinica s spominki, kavarna in sanitarije, bodo umeščene v paviljon ob stolpu.

Po zimskih počitnicah in večmesečnem šolanju na daljavo so se v naši regiji v šole vrnili vsi učenci in dijaki zaključnih letnikov, pa tudi tisti, ki so vključeni v programe nižjega poklicnega izobraževanja. Na Šolskem centru Novo mesto, kljub temu, da gre za največjo tovrstno ustanovo v Sloveniji, kakšnih posebnih organizacijskih težav ob vračanju dijakov ni bilo.

Osrednja informativna oddaja, 23.2.2021

Krka ob enih