Primož Roglič Svet24.si

Znano, v kakšnih težavah se je znašel Roglič. ...

laboratorij, koronavirus Svet24.si

Tudi v soboto poslabšanje epidemiološke slike

E7E9e-2X0AQiBlq Svet24.si

Balkan v peklenskem objemu, meteorologi ...

vila rozna dolina nepremicnine pl Reporter.si

To je najdražja vila, naprodaj v Ljubljani: 2,5 ...

karantena Necenzurirano

Povzročitev smrti iz malomarnosti #kolumna

tom-cruise Odkrito.si

Hollywoodski igralec pokazal novo srčno izbranko,...

Patricia Pangeršič (v obleki Matica Velerja) Njena.si

Patricia Pangeršič o smrti, ki jo je močno ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – Delno prenovljena šola v Dragatušu sprejela učence

Piše: Radio Krka/MP

Čas objave:
23.02.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Včeraj so pristojni opravili 4369 PCR-testov na okužbo z novim koronavirusom. Pozitivnih testov je bilo 899, kar je 20,6 odstotka. Opravljenih je bilo tudi 35.320 hitrih antigenskih testov.

Poslanci bodo danes na izredni seji odločali o tem, ali bo Janez Poklukar postal novi minister za zdravje. Če bo prepričal poslance, bo postal 18. minister za zdravje doslej, tretji v tej vladi. Med prve naloge uvršča spopad z epidemijo in izboljšanje dostopnosti do zdravstvenih storitev.

Slovenija dobiva novo letalsko družbo z imenom SouthEast Airlines, ki bo v začetni fazi ponujala predvsem čarterske prevoze z letali Airbus A320, poroča spletni letalski portal Sierra5. Prvi komercialni let z uporabo lastnega certifikata letalskega prevoznika načrtuje v začetku junija.

KRKA DOMA:
V Osnovni šoli Komandanta Staneta v Dragatušu so včeraj odprli lani prenovljene šolske prostore. Stari del šole so energetsko sanirali in prenovili kuhinjo, tako je šola pridobila funkcionalno in sodobno kuhinjo s spremljajočimi prostori. Prenova je bila zahtevna in je trajala dlje časa kot so načrtovali. Občina je za naložbo odštela nekaj več kot 700.000 evrov lastnega denarja.

V Brežicah so pridobili gradbeno dovoljenje za obnovo Vodovodnega stolpa, simbola mesta in občine, ki ga želijo urediti kot razgledno točko, ki bo obogatila turistično ponudbo. Stolp bo v celoti namenjen kulturnim in tehničnim vsebinam znamenitosti Brežic. Spremljevalne dejavnosti kot so info točka, trgovinica s spominki, kavarna in sanitarije, bodo umeščene v paviljon ob stolpu.

Po zimskih počitnicah in večmesečnem šolanju na daljavo so se v naši regiji v šole vrnili vsi učenci in dijaki zaključnih letnikov, pa tudi tisti, ki so vključeni v programe nižjega poklicnega izobraževanja. Na Šolskem centru Novo mesto, kljub temu, da gre za največjo tovrstno ustanovo v Sloveniji, kakšnih posebnih organizacijskih težav ob vračanju dijakov ni bilo.

Osrednja informativna oddaja, 23.2.2021

Krka ob enih