Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Dobrodelna akcija Radia Krka - Darila za vse

Piše: M.K.

Čas objave:
04.12.2019 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: Ekipa raziskovalcev z mariborske fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko (FERI) ter podjetja SkyLabs je razvila raziskovalno platformo v obliki pajka, ki se lahko uporablja za raziskovanje človeku nedostopnih terenov. V prvi vrsti ciljajo na njegovo uporabo pri raziskavah v vesolju in v vojaški industriji.

Na ljubljanskem gradu bodo od danes razstavljene Unicefove punčke iz cunj. Do 30. decembra si jih bo mogoče ogledati v Peterokotnem stolpu. Obiskovalci bodo punčke lahko tudi posvojili, donacije bodo namenjene cepljenju otrok v državah v razvoju. 

Potem ko je slovenski košarkarski zvezdnik onkraj luže Luka Dončić izvedel, da je prvič postal igralec meseca v severnoameriški ligi NBA, je najboljši igralec zahoda novo odlično predstavo pokazal še na gostovanju v New Orleansu. Dallas Mavericks so s 118:97 premagali domače Pelicans, Dončić pa je tekmecu nasul 33 točk in 18 skokov v le 28 minutah.

KRKA DOMA: December je čudovit čas obdarovanja in topline v srcu. Tudi vi lahko poskrbite, da bodo to čarobnost doživeli tudi tisti, ki so ostali sami in nimajo bližnjih. Na Radiu Krka namreč v sodelovanju z novomeškim Rdečim križem zbiramo darilne pakete za starostnike. V paketu so lahko: trdo milo, šampon, tople nogavice ali šal, koledar (manjši od A 4), mehki bonboni, čaj, mali kozarec medu, kava, piškoti, suho sadje in voščilo. Programska urednica Radia Krka PetraMajdič je povedala: »Pri tem nam lahko pomagate samo vi, dragi naši najboljši poslušalci, zato vas vabimo, da nam do vključno 17. decembra na radio prinesete darilne pakete za starostnike. Mi bomo te pakete 18. decembra javno predali Rdečemu križu Novo mesto, ta pa bo nato pakete razdelil med starostnike.« Morda na ta način tudi vi poskrbite za pravi mali božični čudež. 

Na Šolskem centru Novo mesto naj bi prihodnje šolsko leto začeli pilotni izobraževalni program usposabljanja specialistov pametnih zgradb. Omenjeni študijski program s poudarkom na praktičnem izobraževanju, ki ga nameravajo uskladiti s potrebami gospodarstva, bo vseboval tudi področja organizacije, načrtovanja in marketinga. Pri njegovi izdelavi so sodelovale tudi ekspertne delovne skupine treh sodelujočih evropskih držav oz. strokovnjaki s fakultet in drugih izobraževalnih ustanov ter gospodarstveniki.

Za uvod v Veseli december, bo Novo mesto vnovič obiskal sv. Miklavž. Skupaj z županom Mestne občine Novo mesto Gregorjem Macedonijem bosta jutri, ob 17. uri, pozdravila meščane, simbolno prižgala praznične luči in razsvetlila mesto. Miklavž bo s spremstvom pozdravil in obdaril vse pridne otroke. Od decembra do sredine januarja, bo na Novem trgu postavljeno veliko in atraktivno ledeno drsališče. Vrhunec prazničnega dogajanja v Novem mestu, pa prinaša veliko silvestrovanje, na katerem bodo nastopili domači Mrfy in Nuša Derenda z bandom. Prižig lučk in miklavževanje v Grosupljem pripravljajo danes ob 18. uri, jutri ob 17. pa bo miklavževanje v Brežicah. Več o prazničnem dogajanju pa na spletni strani radiokrka.si.

VREME ZA REGIJO 

Dežurni prognostik z Agencije za okolje Andrej Velkavrh je v vremenski napovedi razkril, zakaj ni snega, čeprav imamo zelo nizke temperature.

Več v oddaji "Krka ob enih"

Krka ob enih, 04.12.2019

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri