Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Dobrodelno obarvan 3. Festival velikonočne potice na Otočcu

Piše: Radio Krka

Čas objave:
19.04.2019 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI: Na današnji veliki petek med praznikom velike noči se kristjani spominjajo Jezusove smrti na križu. To je za vernike dan strogega posta in edini dan, ko v Katoliški cerkvi ni maše.


Med podaljšanim prazničnim koncem tedna se bo na cestah gostota prometa močno povečana. Agencija za varnost prometa poziva k največji možni stopnji previdnosti in strpnosti.


Velikonočne praznike marsikdo izkoristi za večdnevni izlet. Policija zato v času daljše odsotnosti od doma predlaga, naj ljudje poskrbijo za samozaščitne ukrepe.


KRKA DOMA: Na Otočcu so na tretjem festivalu velikonočne potice te razstavili in izbrali najboljše, hkrati pa festival dobrodelno obarvali. Potice so prodajali po enotni simbolični ceni, ves iztržek pa bodo namenili družinam v stiski oz. novomeškemu območnemu združenju Rdečega križa.


Na Ekonomski in trgovski šoli Brežice je potekalo 43. državno tekmovanje v tehniki prodaje za dijake trgovskih šol, ki je najstarejše strokovno tekmovanje v Sloveniji. Tekmovalci so se pomerili na sedmih tekmovalnih področjih. Ekipno so dijaki Ekonomske in trgovske šole Brežice na tekmovanju osvojili odlično 3. mesto od trinajstih sodelujočih šol na tekmovanju.


Pred vrati je velika noč, za kristjane največji in najpomembnejši praznik, s katerim se spominjajo Jezusove smrti in vstajenja od mrtvih. Pred veliko nočjo škofje vernike običajno nagovorijo z velikonočnimi poslanicami. Praznično poslanico je pripravil tudi novomeški škof Glavan.

Osrednja informativna oddaja, 19.4.2019

Osrednja informativna oddaja