vesolje ženska Dobra karma

Astrologinja opozarja: bodite pozorni na znake, ...

Ines Erbus, tangice, Matic Herceg Svet24.si

VIDEO: Kako je Antenin voditelj dobil tangice od ...

darko kozelj fb Reporter.si

To je Janšev neznani gasilski tajkun, ki bi rad ...

debelost, Svet24.si

"Bistveno se bodo povečale odsotnosti od pouka, ...

20200508-01003789 Necenzurirano

Je Igor Zorčič rešitev za konec janšizma?

Adrijana Ojsteršek Odkrito.si

Adrijana Ojsteršek je Miss Earth Slovenije 2020

janez-marn Njena.si

K Janezu prihajata še dve skriti gostji!

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – Dolenjski gospodarstveniki za izboljšanje regijske prometne infrastrukture

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
11.09.2020 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" je bila danes z vami Renata Mikec.

SVET NA KRKI: Ljubljansko okrožno sodišče je v zadevi odrezana roka za kriva spoznalo prvoobtoženo Julijo Adlešič in njenega partnerja Sebastiena Abramova. Adlešičevi je prisodilo dve leti zapora, Abramovu pa tri. Abramovega očeta je obsodilo pogojno, mamo pa je sodni senat oprostil.

Zaradi vse več nezakonitih prehodov na meji s Hrvaško se je na območju policijskih uprav Ljubljana, Novo mesto, Koper, Murska Sobota, Celje in Maribor začela akcija poostrenega nadzora državne meje, ki bo trajala vse do 18. septembra. V prvih osmih mesecih letos so namreč obravnavali 10.163 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo, kar je največ v zadnjih devetnajstih letih.

KRKA DOMA: Gospodarska zbornica Dolenjske in Bele krajine, krška Posavska gospodarska zbornica in časnik Dnevnik so ob 20-letnici projekta gospodarskih Gazel, na Otočcu včeraj pripravili okroglo mizo z območnimi gospodarstveniki. Ti so se med drugim zavzeli za izboljšanje prometne in druge infrastrukture v regiji kot zagotovila za nadaljnjo rast.

Vladna komisija za reševanje vprašanj prikritih grobišč je med pripravami na gradnjo hidroelektrarne Mokrice iz dela nekdanjega protitankovskega jarka pri Mostecu pri Brežicah od 25.avgusta do danes izkopala posmrtne ostanke vsaj 139 izvensodno pobitih po drugi svetovni vojni. Del tamkajšnjega območja bo namreč po zajezitvi Save pri Mokricah zalila voda.

V avli Kulturnega centra Janez Trdina v Novem mestu se nocoj ob 20-tih začenja prvi Festival nove novomeške glasbe. Pripravljajo tri dogodke – danes, jutri in prihodnji petek. Zaradi omejenega števila oziroma priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje so obvezne predhodne rezervacije.

Podrobneje o vsem v oddaji »Krka ob enih«.

Krka ob enih, 11.09.2020

Osrednja informativna oddaja