Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Dom starejših občanov Trebnje zaprt za obiskovalce

Piše: M.K.

Čas objave:
09.10.2020 13:03

V informativni oddaji Krka ob enih, je z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: V Sloveniji so včeraj ob 3682 testih potrdili 363 okužb z novim koronavirusom. V domačo oskrbo so odpustili devet oseb, štiri so umrle.

V Policijskem sindikatu so po pregledu predloga petega protikoronskega zakona zgroženi, so zapisali v sporočilu na svoji spletni strani. Zakon namreč policistom določa naloge, za katere med drugim niso strokovno usposobljeni. Sindikat predlaga umik predloga zakona in opozarja, da bi sprejetje spornih določb pomenilo kršitev vladavine prava EU.

KRKA DOMA: Okužbo z novim koronavirusom so v torek potrdili pri delavki na zdravstveno negovalnem oddelku v Domu starejših občanov Trebnje, kjer so uvedli prepoved obiskov in izvajajo poostren nadzor nad izvajanjem vseh zaščitnih ukrepov. Ukrep prepovedi obiskov bo trajal do razjasnitve epidemiološke situacije, o čemer bodo svojce in javnost sproti obveščali. Do rezultatov ponovljenih testiranj je oddelek, kjer je okužena zaposlena delala, organiziran kot siva cona.

V Domu starejših občanov Metlika, kjer je bilo spomladi eno prvih žarišč okužb z novim koronavirusom, je trenutno stanje stabilno, okužb nimajo, pravi direktorica doma Ivica Lozar. Kadrovska stiska pa ostaja, predvsem pri zdravstvenem kadru.

Nova klubska sorta jabolk Bonita je v projektu Evropskega partnerstva za inovacije«. Vodi ga Biotehnišna fakulteta iz Ljubljane s partnerji – Kmetijsko-gozdarskima zavodoma Maribor in Novo mesto ter sedmimi pridelovalci, je v Arnovem selu pri Brežicah pojasnila vodja projekta doktorica Jerneja Jakopič. 

Več v oddaji Krka ob enih 

Krka ob enih, 09.10.2020

Informativna oddaja Radia Krka ob 13.uri