Robert Golob, Tina Gaber Svet24.si

FOTO: Robert Golob in Tina Gaber skupaj na ...

planinec Svet24.si

Astrološki športni vodič: oven naj teče, bik ...

borut-pahor Necenzurirano

Če bi France Prešeren imel Instagram ... #kolumna

midhat mujkic Reporter.si

Škandalozno: imam Mujkić z džezvo razbil obraz ...

Ilka Stuhec darja crnko Ekipa24.si

Velike težave v ekipe Ilke Štuhec! Ilkina mama ...

Enigma Labs Spletna stran Odkrito.si

Aplikacija za prijavo NLP-jev

peter prevc Ekipa24.si

Grdo! Zelo nesramno! Nizkoten napad na Petra ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Dom starejših občanov Trebnje zaprt za obiskovalce

Piše: M.K.

Čas objave:
09.10.2020 13:03

V informativni oddaji Krka ob enih, je z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: V Sloveniji so včeraj ob 3682 testih potrdili 363 okužb z novim koronavirusom. V domačo oskrbo so odpustili devet oseb, štiri so umrle.

V Policijskem sindikatu so po pregledu predloga petega protikoronskega zakona zgroženi, so zapisali v sporočilu na svoji spletni strani. Zakon namreč policistom določa naloge, za katere med drugim niso strokovno usposobljeni. Sindikat predlaga umik predloga zakona in opozarja, da bi sprejetje spornih določb pomenilo kršitev vladavine prava EU.

KRKA DOMA: Okužbo z novim koronavirusom so v torek potrdili pri delavki na zdravstveno negovalnem oddelku v Domu starejših občanov Trebnje, kjer so uvedli prepoved obiskov in izvajajo poostren nadzor nad izvajanjem vseh zaščitnih ukrepov. Ukrep prepovedi obiskov bo trajal do razjasnitve epidemiološke situacije, o čemer bodo svojce in javnost sproti obveščali. Do rezultatov ponovljenih testiranj je oddelek, kjer je okužena zaposlena delala, organiziran kot siva cona.

V Domu starejših občanov Metlika, kjer je bilo spomladi eno prvih žarišč okužb z novim koronavirusom, je trenutno stanje stabilno, okužb nimajo, pravi direktorica doma Ivica Lozar. Kadrovska stiska pa ostaja, predvsem pri zdravstvenem kadru.

Nova klubska sorta jabolk Bonita je v projektu Evropskega partnerstva za inovacije«. Vodi ga Biotehnišna fakulteta iz Ljubljane s partnerji – Kmetijsko-gozdarskima zavodoma Maribor in Novo mesto ter sedmimi pridelovalci, je v Arnovem selu pri Brežicah pojasnila vodja projekta doktorica Jerneja Jakopič. 

Več v oddaji Krka ob enih 

Krka ob enih, 09.10.2020

Informativna oddaja Radia Krka ob 13.uri