Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Evropski denar za rekreacijski center v Češči vasi

Piše: Radio Krka

Čas objave:
27.12.2019 13:04

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI: Upokojencem bodo zaradi novoletnih praznikov decembrske pokojnine izplačali že danes. Zaradi izredne decembrske uskladitve bodo 1,5 odstotka višje. Pokojninski zavod bo v ta namen odštel dobrih šest milijonov evrov.


Leto 2020 bo postreglo z manj dela prostimi dnevi kot iztekajoče. Letos so nam prazniki postregli z dvanajstimi dela prostimi dnevi, v naslednjem letu pa jih bo sedem. Poleg tega bo leto 2020 tudi prestopno, kar pomeni, da bo februar za en dan daljši.


KRKA DOMA: Mestna občina Novo mesto in tamkajšnji razvojni center se bosta v okviru mednarodnega partnerskega pilotnega raziskovalnega projekta Varcities, ki ga v celoti financira Evropska komisija, lotila revitalizacije posameznih delov športno-rekreacijskega parka Češča vas pri novomeškem velodromu.


Včeraj so v številnih krajih potekali blagoslovi konj, med drugim tudi v Semiču. Na Štefanovem trgu so sicer hkrati, ob blagoslovu konj in konjenikov, počastili tudi dan samostojnosti in enotnosti.


Mejni prehod Obrežje je ponovno odprt za vsa vozila. Za ves promet in v obe smeri so ga namreč zaprli za dobro uro zaradi varnostnega dogodka, v katerem pa ni bil nihče poškodovan. policisti so na avtobusu v enem od potovalnih kovčkov zaznali elektronsko napravo z napajanjem, ki je vzbudila sum, da gre za eksplozivno napravo.

Osrednja informativna oddaja, 27.12.2019

Krka ob enih