Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – Glas mladih nocoj v e-izvedbi, glasovanje do nedelje

Piše: Radio Krka

Čas objave:
20.11.2020 13:03

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:

Včeraj je bilo ob 5673-ih testih potrjenih 1546 okužb, delež pozitivnih testov je tako 27,25-odstoten, umrlo je 31 bolnikov s covidom-19.

Danes obeležujemo dan slovenske hrane, ki ga predstavlja tradicionalni slovenski zajtrk v šolah in vrtcih. Ker šolanje poteka na daljavo, bodo skupni obrok nadomestili z učnimi vsebinami o pomenu slovenske hrane.

TOM telefon, brezplačni svetovalni telefon za otroke in mladostnike v stiski, danes praznuje 30 let. Letno se nanj obrne več kot 30.000 ljudi. V programu deluje devet svetovalnih skupin, v njih pa 138 prostovoljcev.

KRKA DOMA:

Glas mladih 2020 bo danes, prvič v svoji 42-letni zgodovini, izpeljan v e-obliki. Najstarejši slovenski festival za mlade glasbenike tako tokrat poteka v novi realnosti. Danes ob 20. uri si bo na portalu YouTube, na kanalu ZIK Črnomelj, možno ogledati finalno e-prireditev. Po njej pa boste lahko na spletni strani glasovali za svoje favorite. Glasovanje bo odprto do nedelje do polnoči.

V občini Črnomelj so v tem tednu, na dnevnem nivoju, beležili več okužb kot pretekli. Še vedno je po zadnjih podatkih aktivno okuženih 91 oseb. Okužba se torej po občini še naprej širi in izrednega pomena je, da ukrepe ponotranjimo in se jih striktno držimo, v svojem pismu soroča župan Andrej Kavšek in dodaja, da so omogočili še brezplačno parkiranje na parkiriščih s parkomati, in sicer pri gradu ter pri kiosku v starem mestnem jedru.

Brezplačno lahko parkirate tudi v Novem mestu. Gre za parkirni prostor ob Težki vodi pri Kandijski cesti in parkirno hišo ob športnem kompleksu Portoval ter parkirni prostori na Trdinovi ulici. Za nujne prevoze starejših in invalidov je v Mestni občini Novo mesto še naprej na voljo sistem prevozov Rudi.

Novomeška Krka je v tekmi 8. kroga košarkarske lige Aba v gosteh po dramatični končnici v Čačku premagala Borac s 86:90. Krkaši srbskega tekmeca niso jemali zlahka in so se s spoštovanjem lotili zasedbe iz Čačka, ki je letošnji novi član lige Aba. Krko po reprezentančnem premoru v 9. krogu 6. decembra čaka gostujoči slovenski obračun proti Kopru Primorski.

Osrednja informativna oddaja, 20.11.2020

Krka ob enih