profimedia-0778195429 Svet24.si

ZDA in Rusija enotni, da vojna Ukrajini lahko ...

prehitra vožnja Svet24.si

Med Rogozo in Framom zapravil 1200 evrov

sdv-udba Necenzurirano

Strašijo nas z Udbo, sami pa so izumili tajno ...

MAGAZIN-LJERKA BIZILJ-pl Reporter.si

Golob obžaluje, ker se RTVS ni lotil politično ...

leotta 2 Ekipa24.si

Noseča in zelo vroča: Oboževalci kar ne morejo ...

Lucijan Lipovšek Njena.si

MasterChef: Lucijan se je vrnil v objem svojega ...

doncic Ekipa24.si

Ni počitka za Dončića! Glejte kje in kako se je...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Grad Mirna ima novega lastnika

Piše: Radio Krka

Čas objave:
22.06.2020 13:04

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI: Predsednik republike Borut Pahor bo medicinskim sestram, tehnikom zdravstvene nege, bolničarjem-negovalcem in babicam vročil repliko jabolka navdiha. Priznanje bodo prejeli za njihov nenadomestljiv prispevek pri premagovanju epidemije koronavirusa. 

Prebivalci s stalnim bivališčem v Sloveniji, ki so prejeli turistične bone za protikoronsko pomoč tej industriji, so od petka do nedelje zvečer unovičili 1982 bonov. Vpogled v stanje bonov, ki so deljivi in jih je mogoče unovčiti v večkratnem znesku, je mogoč preko mobilne aplikacije eDavki.

KRKA DOMA: Le nekaj ur po poletnem solsticiju je Marija Kerševan ključe gradu Mirna predala Kailashu Kokopelliju, zvočnemu terapevtu, multiinstrumentalistu in umetniku, ki je s svojo vizijo razvoja gradu prepričal Tatiano Rodriguez Anderson, da je postala nova lastnica gradu. Na prvi poletni dan je predstavnik nove lastnice prevzel ključe, župan Dušan Skerbiš pa mu je kot izraz dobrodošlice izročil zastavo z mirnskim grbom.


Ta konec tedna so na obnovljenem sevniškem bazenu odprli kopalno sezono. Obnova Bazena Sevnica je bila zaradi dotrajanosti bazenskih školjk in zastarelosti tehnologije za ustrezno pripravo kopalne vode nujna. Obnova je potekala v dveh fazah, v letih 2019 in 2020. Skupna vrednost investicije je nekaj več kot milijon evrov.


Na državnem prvenstvu v cestnem kolesarstvu je Jani Brajkovič, kolesar novomeškega kluba Adria Mobil, osvojil četrto mesto. Za zmagovalcem Primožem Rogličem je zaostal za 53 sekund, drugo mesto je osvojil Tadej Pogačar, tretji pa je bil Matej Mohorič.

Osrednja informativna oddaja, 22.6.2020

Osrednja informativna oddaja