Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – Gradnja dolenjsko-belokranjskega centra za ravnanje z odpadki se lahko začne

Piše: Radio Krka

Čas objave:
20.04.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Predstojnik centra za nalezljive bolezni pri NIJZ Mario Fafangel je izstopil iz strokovne skupine za zajezitev in obvladovanje epidemije covida-19 pri ministrstvu za zdravje. Kot razlog je navedel, da so sprejete odločitve pogosto v nasprotju z mnenjem epidemiološke službe in tudi z ustaljenimi protokoli in načinom dela epidemiologov.

Mariborska okrajna sodnica je ustavila prekrškovni postopek zoper dijaka, ki je februarja sodeloval na mirnem protestu v Mariboru, s katerim so dijaki zahtevali vrnitev v šolske klopi. Zagovornik Dino Bauk pričakuje takšno odločitev tudi v primeru ostalih dveh dijakinj, ki sta se znašli v enakem postopku.

KRKA DOMA:
Pogodba je podpisana in kmalu se bo vendarle lahko začela gradnja dolenjsko-belokranjskega centra za ravnanje z odpadki. Župani desetih občin so, potem ko so leta 2015 ustavili skoraj štirikrat dražjo naložbo, podpisali pogodbo za gradnjo obrata za mehansko in biološko obdelavo odpadkov. Gre za velik projekt regijskega sodelovanja med dolenjskimi in belokranjskimi občinami. Najugodnejši ponudnik za izvedbo del je bil novomeški CGP, dela se bodo začela maja in zaključila leta 22, sledi pa še enoletno poskusno obratovanje.


Knjižnice Dolenjske, Bele krajine in Posavja v mednarodnem letu sadja in zelenjave zbirajo spomine na temo Šege in navade: od setve do žetve. Če imate stare fotografije, dokumente ali predmete v povezavi z opravili na polju, prazniki in prazničnimi jedmi, vas vabijo, da jih v četrtek, 22. aprila, med 8. in 18. uro prinesete na glavni vhod novomeške knjižnice, kjer jih bodo digitalizirali in vam jih vrnili. Zbiranje gradiva bo sicer prav tako v četrtek potekalo tudi v Ljudski knjižnici Metlika, knjižnicah Črnomelj, Brežice, Sevnica in Kočevje, Valvasorjevi knjižnici Krško, Knjižnici Miklova hiša Ribnica in Knjižnici Pavla Golie Trebnje.

V Novem mestu je ponovno zaživel sistem izposoje koles GoNm, v letošnjem letu pa se sistemu s tremi električnimi kolesi na straški avtobusni postaji pridružuje tudi občina Straža. V sistemu izposoje koles je zdaj na voljo za uporabo 16 postaj, 75 koles, od tega 30 navadnih in 48 na električni pogon.
Uporabniki, ki želijo uporabljati sistem GoNm, registracijo opravijo v TIC-u na Glavnem trgu, celoletna uporabnina znaša 25 evrov, mesečni paket pa pet evrov.

Osrednja informativna oddaja, 20.4.2021

Krka ob enih