Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – Gradnja hidroelektrarne Mokrice se vrača na sodišče

Piše: Radio Krka

Čas objave:
28.01.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Včeraj so ob 13.597 opravljenih testih potrdili 1516 okužb z novim koronavirusom, v bolnišnicah je umrlo 23 covidnih bolnikov

Zaradi slabših epidemioloških razmer sta se Obalno-kraška in Zasavska statistična regija znova znašli med regijami v t. i. črni fazi, kar pomeni, da bodo v teh regijah znova zaprle vrata nekatere nenujne trgovine in kulturne ustanove. Bo pa v celotni državi v prodajalnah z živili znova možno kupiti nogavice in perilo.

Na Poljskem je včeraj začela veljati sodba ustavnega sodišča o skoraj popolni prepovedi umetne prekinitve nosečnosti, kar je sprožilo proteste po vsej državi. Kljub omejitvam, ki so v veljavi z namenom preprečevanja širjenja novega koronavirusa, se je na ulicah zbralo na tisoče ljudi.

KRKA DOMA:
Gradnja hidroelektrarne Mokrice se vrača na sodišče. Društvo za preučevanje rib Slovenije je namreč v odločitvi vlade, da javna korist prevlada nad koristjo ohranjanja narave našlo več kršitev v postopku, napačno uporabo predpisov in nepopolno ugotovitev dejanskega stanja. Zato so znova vložili tožbo na Upravno sodišče in hkrati pozvali, naj sodišče z začasno odredbo prepreči kakršnekoli posege, dokler o zadevi ne bo dokončno odločeno. Ne glede na to, kakšna bo odločitev sodišča, se bo gradnja mokriške hidroelektrarne skoraj gotovo spet zamaknila.

Prejemnik priznanja Združenja Manager za življenjsko delo na področju menedžmenta za leto 2020 je predsednik uprave Nuklearne elektrarne Krško Stane Rožman, ki je z Nekom povezan več kot 43 let, elektrarno pa vodi dobrih 32 let in jo je v tem času popeljal med deset najbolje ocenjenih jedrskih elektrarn v Evropi. Nek odlikujejo dobri poslovni rezultati, razvojna in trajnostna naravnanost, predvsem pa visoka raven jedrske varnosti.

Košarkarji Krke so sinoči v gosteh premagali Zlatorog z 90:72 in tako v manj kot 24-ih urah vpisali še drugi par točk v 1. SKL. Krkaši so si v SKL s 15-imi zmagami in dvema porazoma že priborili prvo mesto po prvem delu prvenstva, zadnja tekma v tem delu jih čaka v sredo, ko bodo gostili domžalski Helios. Še prej pa bodo v nedeljo v ABA ligi gostovali pri zagrebški Ciboni.

Osrednja informativna oddaja, 28.1.2021

Krka ob enih