tutan lenard Svet24.si

FOTO: To je najbrž edini slovenski par, ki živi ...

paris Svet24.si

Taka je danes hčerka glasbene legende Michaela ...

Jože Podgoršek Necenzurirano

Ministru smo plačali nasad kostanja. Vse je ...

urska k z-pl3 Reporter.si

Bodo poslanke SDS spet norele? Poglejte novo ...

žan vipotnik maribor mm Ekipa24.si

Maribor je našel naslednika Žana Vipotnika? ...

franko bajc 1 - mv Njena.si

To je 90-letni dedek Franka Bajca!

roglic Ekipa24.si

Zanimivo razkritje! Zdaj je jasno, kaj je Roglič ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Gradnja površin za pešce in kolesarje v Brežicah

Piše: Radio Krka

Čas objave:
04.11.2020 13:03

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:

V Sloveniji so po vladnih podatkih včeraj ob 6311 testih potrdili 2027 okužb z novim koronavirusom. V bolnišnicah je 979 bolnikov s covidom-19, 158 jih potrebuje intenzivno zdravljenje. V domačo oskrbo so odpustili 63 oseb, umrlo pa je 29 bolnikov s covidom-19.

Zaživel je nov telefon za psihološko podporo prebivalcem ob epidemiji covida-19. Na brezplačni telefonski številki 080 51 00 strokovno pomoč nudijo strokovnjaki s področja duševnega zdravja.

Medtem ko se milijoni ljudi po Evropi soočajo z novimi omejitvami za zajezitev vse višjega števila okužb z novim koronavirusom, Finska kljubuje trendu - raven širjenja okužb pada, odnos prebivalcev do ukrepov pa je med najbolj pozitivnimi na vsej celini.

KRKA DOMA:

Med številnimi naložbami v cestno infrastrukturo Občine Brežice je tudi urejanje pločnikov in površin za pešce in kolesarje z namenom izboljšati prometne varnosti za najranljivejše udeležence v prometu. Dela gradnje ob državni cesti – Cesti svobode potekajo ob polovični zapori vozišča. Ob izgradnji površin bo urejeno tudi odvodnjavanje in javna razsvetljava.

Agencija za varnost prometa je že desetič pripravila poziv za enoletni brezplačni najem prikazovalnikov hitrosti Vi vozite. Na poziv se je prijavilo 34 občin, strokovna komisija pa jih je nato izbrala 15, ki so v so v teh dneh prejele prikazovalnike v brezplačni enoletni najem. Med prejemnicami so tudi domače občine in sicer Kočevje, Metlika in Mirna peč.

Seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic so danes ob štirih ponoči zabeležili šibek potresni sunek, magnitude 2,1. Po prvih podatkih je bilo žarišče potresa 44 kilometrov jugovzhodno od Ljubljane, v bližini Žužemberka, potres pa so čutili posamezni prebivalci Žužemberka, Drenja, Mačkovca pri Dvoru, Rapljeva in Vrbovca.

Osrednja informativna oddaja, 4.11.2020

Krka ob enih