harry meghan2 Svet24.si

Kam je izginila Meghan Markle?

potapljaci02 Svet24.si

»Poveljniki tujih mornaric vedo, kdo smo, in ...

iza-login Necenzurirano

Tuš spet naprodaj, zanima kralja banan in ...

Blaz Brodnjak Am Cham-STA Reporter.si

Bo ta vplivni poslovnež naslednji premier, če ...

milanic mamic Ekipa24.si

Darko Milanič četnik?! Na sramoten način so mu ...

Blaž Kričej Režek, Dejan Režek Njena.si

Sanjski Blaž v javnosti končno pokazal tudi očeta

meta hrovat Ekipa24.si

Žalostno! Nove podrobnosti o grozni nesreči Mete...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – Iz Zaloga odpeljali vse odpadke

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
15.09.2020 13:06

V informativni oddaji "Krka ob enih" je bila danes z vami Renata Mikec.

SVET NA KRKI: V Sloveniji so včeraj opravili 2247 testov na okužbo z novim koronavirusom, 82 je bilo pozitivnih. V bolnišnici se zdravi 50 bolnikov s covidom-19, deset jih potrebuje intenzivno zdravljenje.

Računsko sodišče pa je pri reviziji poslovanja v letu 2018 Občini Črnomelj izreklo negativno mnenje. Med drugim je ugotovilo nepravilnosti, ki so se nanašale na pomanjkljivo pripravo posameznih proračunskih dokumentov in na pomanjkljivo objavo javnega razpisa na področju dodeljevanja tekočih transferov nepridobitnim organizacijam in ustanovam.

KRKA DOMA: Iz Zaloga pri Straži na Dolenjskem so več kot tri leta po požaru v družbi Ekosistemi, odstranili vse odpadke. Izvajalec, krški Kostak, jih je odpeljal 8700 ton, stroške v višini 1,8 milijona evrov pa bo kril državni proračun. In kaj čaka družbo Ekosistemi. Odkrili so namreč vrsto nepravilnosti.

Minister Vizjak pa je včeraj obiskal Sevnico in se tam srečal s sevniškim županom Srečkom Ocvirkom. Pogovarjala sta se o konceptu reševanja vprašanj protipoplavne zaščite in upravljanja z vodami. Del sevniškega protipoplavnega urejanja predstavlja tudi ureditev Sevnične. Prve faze ureditve se bodo lotili v kratkem. Uredili bodo strugo Sevnične na območju Šmarja v skupni dolžini nekaj več kot 1,2 kilometra, kar bo stalo nekaj manj kot 1,68 milijona evrov. Sta se pa Vizjak in Ocvirk pogovarjala tudi o nadaljevanju del, oz. o drugi fazi ureditve Sevnične.

Tudi novomeška občina sodeluje v Evropskem tednu mobilnosti. Poleg brezplačnega mestnega avtobusa ves september, v dneh od jutri do prihodnjega torka občina v sodelovanju s partnerji pripravlja vrsto aktivnosti. Letošnja osrednja tema povzema slogan »Izberi čistejši način prevoza«, saj je v ospredju mobilnost z manj onesnaževanja. Osrednji dogodek od Evropskem tednu mobilnosti bo Dan brez avtomobila čez teden dni (v torek) med 9. in 13.uro na novomeškem Glavnem trgu.

Podrobneje o vsem v oddaji »Krka ob enih«.

Krka ob enih, 15.09.2020

Osrednja informativna oddaja